Terbiyeli sebze çorbası nasıl yapılır? Sebze çorbasının terbiyeli tarifi

Kışın soğuk geçen günlerinde hasta olmamak için enfes bir sebze çorbası hazırlamak ister misiniz? Yapımı oldukça kolay olan terbiyeli sebze çorbası, vitamin ve mineral bakımından oldukça faydalı olduğu için mikropları vücudunuzdan atarken kısa sürede iyileşmenizi sağlayacak. Peki terbiyeli sebze çorbası nasıl yapılır?

Şifa deposu olan sebzeleri bir araya getirerek nefis bir çorba hazırlamanın tam zamanı... Hem hazmı kolaylaştıran hem de bağışıklığı güçlendiren sebze çorbasının bir de terbiyeli olarak deneyebilirsiniz. Özellikle çocuklara çok faydalı sebze çorbası birçok vitamini içinde bulundurmasının yanı sıra yemeklere oldukça lezzetli bir başlangıç. Eski yıllardaki annelerimiz tek tek kalan sebzeleri değerlendirmek için bu çorbayı yapmışlar. Tadı damaklarda kalan özellikle de terbiyeli yapıldığında misafirlerinizin de beğeneceği sebze çorbasının yapımı da oldukça pratik. Aileniz ve kendiniz için sağlıklı yemekler hazırlamak istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarifimizi denemelisiniz.

Doyurucu çorbalar nelerdir? En doyurucu ve kolay çorba tarifleriİLİŞKİLİ HABERDoyurucu çorbalar nelerdir? En doyurucu ve kolay çorba tarifleri

TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet kereviz sapı
1 adet kabak
2 dal taze soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı su

Terbiyesi için;

1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
3-4 damla limon

Kremalı sebze çorbası nasıl yapılır? Kremalı sebze çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKremalı sebze çorbası nasıl yapılır? Kremalı sebze çorbasının püf noktaları

terbiyeli sebze çorbası

terbiyeli sebze çorbası

YAPILIŞI

Yağı derin bir çorba tenceresinin içerisinde güzelce kızdırın. Ardından soğanları içerisine atarak yumuşayana kadar kavurun.

Daha sonra malzemeleri sırasıyla içerisine 1'er dakika arayla ekleyin; havuç, dolmalık kırmızı biber, kereviz sapı, kabak ve doğranmış taze soğan.

En kolay ve sağlıklı çorba nasıl yapılır? Kış aylarına özel çorba tarifleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve sağlıklı çorba nasıl yapılır? Kış aylarına özel çorba tarifleri

Baharatları da ekleyerek iyice karıştırın. 6 su bardağı suyu tencereye ilave ederek kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladığında terbiyesini tavada hazırlayabilirsiniz. Hazırlanan terbiyeyi kaynayan çorbanın içerisine yavaş yavaş ekleyin.

10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0