Helle çorbası nasıl yapılır? Un çorbasının püf noktaları

Amasya mutfağına özgü olduğu bilinen Helle çorbası Tokat'ta da çokça pişiriliyor. Genellikle restoranlarda un çorbası ismiyle sarılan bu çorbanın yapımı ise çok basit. Un ve pirincin buluştuğu bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Peki nasıl yapılır? İşte helle çorbasının tarifi...

Un ve pirincin buluşumu ile yapılan bu enfes çorba hem doyurucu hem de çocuklarınıza da adeta şifa deposu olacak. Farklı lezzetlerde çorba tarifi arayanlar için bir numaralı bir tercih olabilecek Helle çorbasının yapımı çok pratik. Ancak yaparken unun kokusu çıkana kadar kavurmaya aynı zamanda pirinçlerin dibine yapışmaması için sık sık karıştırmaya özen göstermelisiniz. 

HELLE ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kahvesi fincanı pirinç
1,5 litre su
Tuz

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisinde sıvı yağ ve tereyağını eritip unun rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin. Bu adımda unu karıştırın.

Suyu ekledikten sonra tuz ve pirinci ilave edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

Pirinçler dibine yapılmasın diye sık sık karıştırın ve pirinçler piştiğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

PÜF NOKTASI:

  • Soğuk suyu ilave ederken topaklanma olduysa blender ile üzerinden geçebilirsiniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Asya 5 yıl önce

Beynim yandı mercimekmi pirinç mi

Toplam 1 beğeni

Onur 5 yıl önce

Mercimek nerede peki bu tarifte

Toplam 3 beğeni