Maraş usulü paça çorbası nasıl yapılır? Maraş paçasının püf noktaları

Kahramanmaraş’ta sıkça tüketilen Maraş paçası özellikle kış aylarında restoranların gelir kapısı haline geldi. Grip ve soğuk algınlığıyla adeta savaşan, aynı zamanda kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan paça çorbasının Maraş'ta yapılan yöntemi diğerlerine göre çok farklı. Peki Maraş usulü paça çorbası nasıl yapılır? Tarifi haberimizde...

Kış aylarında vücudu olumsuz hava koşullarından ve mikroplardan korumak için mutlaka sıcak sıcak şifa çorbası içmek gerekir. Paça çorbası sevenlerdenseniz, Kahramanmaraş’ta yapılan Maraş usulü paça çorbası da tam size göre. Bol etli, ve acılı olarak yapılan paça çorbası, isteğe göre içerisine sumak eklenerek de pişirilebiliyor. Pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen paça çorbası, Kahramanmaraş’ta yaz kış farketmeksizin mutlaka sofralarda yerini alıyor. Bu şifa çorbası da Maraş mutfağından gelen paça çorbası olabilir. İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde adeta vücuda kalkan olan bu çorba, bir çok hastalığında oluşmasına engel oluyor. Uzmanların sık sık içilmesini önerdiği paça çorbasının Maraş usulünü sizler için araştırdık.

En kolay terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? İşkembe pişirmenin kolay yollarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? İşkembe pişirmenin kolay yolları

En kolay dil çorbası nasıl yapılır? Bol şifalı ve terbiyeli dil çorbasının püf noktasıİLİŞKİLİ HABEREn kolay dil çorbası nasıl yapılır? Bol şifalı ve terbiyeli dil çorbasının püf noktası

  • Omega-3 bakımından da zengin olan paça çorbası, beyinsel gelişimi ve zihin sağlığını korur.
  • Düzenli ve yeterli miktarda paça çorbası tüketimi, soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara karşı sizi iyi bir şekilde koruyabilir.
  • Limon, sirke ve sarımsak ilave edilen bu leziz içecek, adeta bir antioksidan ve antibiyotik görevi görür.
  • Benzersiz besin maddeleriyle dolu olan bu çorba, cilt sağlığımızı da destekler. Paça çorbası içmek, daha parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  • Gelişim çağındaki çocukların kemik gelişimine de yardımcı olan paça çorbası, aynı zamanda kas yoğunluğunu da artırabilir. Bununla birlikte, kas ve kemik ağrılarını da hafifletebilir.
  • Paça çorbası ise kolajen üretiminde de etkili olan mucizevi bir içecektir.
  • Vücuda enerji verir. Yorgunluğunuzu hafifletebilir.

MARAŞ PAÇASI ÇORBASI:

MALZEMELER

1 kilo yada daha fazla kemikli et
1 yemek kaşığı kadar salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
6-7 diş sarımsak
tuz

Kelle nasıl ütülür ve temizlenir? Kelle paça çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERKelle nasıl ütülür ve temizlenir? Kelle paça çorbası tarifi

mis gibi kış hastalıklarını gideren çorba

mis gibi kış hastalıklarını gideren çorba

YAPILIŞI

Kemikli eti düdüklü tencerenin içerisinde 45 dakika kadar güzelce pişirin.

Daha sonra pişen eti hafif soğuduktan sonra didikleyerek bir kabın içerisine koyun. Bu adımda etin suyunu kesinlikle dökmeyin.

Ardından derin bir tencerenin içerisine yağ salça ve biber ilave edip karıştırın.

Etin suyunu da içerisine ekledikten sonra 10 dakika kaynatın. Etleri de içerisine koyduktan sonra 10 dakika kadar daha kaynatın.

Son olarak sumak ekşisi ve sarımsağı da ekleyerek kapağını kapatın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 10

Yorumlar Rezalet 3 yıl önce

Bu paça çorbası en eski ve en doğru tarifdir. Paça çorbasına, tereyağ konulmaz. Geleneksel paça çorbası terbiye de edilmez. Ekşi tat içinde de sadece somak ekşi kullanılır. Sirke ve limon da konulmaz. Üstüne salçalı tereyağ bile yakılmaz. Yörük işi, köy işi bu şekildedir.

neco 4 yıl önce

bunun nanesi sirkesi nerde hem marasta pacaya salca konmaz haslama desen hic olmaz acaba baska marasmi hem denilen tarifle saglikli degil

Toplam 1 beğeni

EMRE 4 yıl önce

Gardaş valla 40 yıllık Maraşlıyım ben böyle paça görmedim. Bir kere bizde paça küçük baş hayvanın kellesinden ve isteğe göre ağak kısmından alınan etlerle yapılır.. Bu paylaştığınız şeye et haşlama derler bizim oralarda.

Birgarip 4 yıl önce

Paça kelleden ayaktan olur. Etten paça olmazzzzz.

Toplam 2 beğeni

akif güngören 4 yıl önce

Maraş usulü çorbiyi içmek için edirnekapı da bilal ağanın yeri var maraşım paçça. gidecin oraya içecin şifaa şifaaa.

Yorumların Tümünü Okuyun