En kolay lahmacun nasıl yapılır? Çıtır çıtır ev yapımı lahmacun tarifi

Lokantada yediğiniz tadı aratmayacak lahmacun tarifini sizler için hazırladık. Oldukça lezzetli olan ve evde kolaylıkla yapabileceğiniz lahmacun, son zamanların en sık tercih edilen tarifi oluyor. İşte çıtır çıtır ev yapımı lahmacun tarifi..

Açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan  lahmacun adeta Türk mutfağı denilince ilk akla gelenler arasında yer alıyor. “Lahmacun” kelimesi köken olarak Arapça’daki “lahm bi ajin” kelimesinin türemiş halidir ve etli hamur anlamına gelir. Çıtır çıtır hamuru, lezzetli içi harcı ve yanında bir bardak ayranla adeta diyeti bozduracak olan lahmacunu bu akşam ana yemek olarak kolayca hazırlayabilirsiniz.

Evde lahmacun yapımının en temel malzemeleri; lahmacun hamuru, kıyma, soğan, salça ve biberdir.  Yanına limon, yeşillik ve köpüklü ayranın eşlik ettiği lahmacunu hazırlamak ise, sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Ev yapımı lahmacunların hazırlama süresi 20, hamurun mayalanması 40, pişirmesi ise ortalama 20 dakikadır. Tüm bu hazırlık sürecinin ardından, size sadece afiyetle yemesi kalır. İşte sizleri yormayacak üstelik sadece 10 dakikada yapabileceğiniz evde lahmacun tarifi:

Lokanta usulü lahmacun nasıl yapılır? Gaziantep evde lahmacun tarifiİLİŞKİLİ HABERLokanta usulü lahmacun nasıl yapılır? Gaziantep evde lahmacun tarifi

LAHMACUN TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
3,5 su bardağı un

Üzeri için;

250 gram orta yağlı kıyma
1 tane ince kıyılmış soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz
1 tane domates
Çay kaşığı ile karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
İki tane yeşilbiber
Yarım çay bardağı su

Süslemek için;

Limon dilimleri
Piyaz şeklinde doğranmış soğan
Maydanoz

Halep işi lahmacun evde nasıl yapılır? Halep lahmacunu püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERHalep işi lahmacun evde nasıl yapılır? Halep lahmacunu püf noktaları

YAPILIŞI

Ilık suya kuru mayayı katıp karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamuru bu şekilde bir saat kadar mayalandırın. 

İç malzemelerini derin bir kabın içinde iyice harmanlayın. 

Oluşan hamurdan küçük parçalar alarak açın ve iç harcını eşit bir şekilde bu hamurların üzerine koyun. 

Bu hamurları 200 derecelik fırında pişirin

Piştikten sonra süsleme malzemelerini içlerine ekleyerek servis edin. 

Afiyet olsun...

LAHMACUNUN PÜF NOKTALARI

  • Hamur için unu ve suyu oda sıcaklığında eklemelisiniz.
  • Hazırladığınız iç harcı koyu kıvamda olduysa içine biraz su ekleyerek harcın kıvamını açın.
  • Antep usulü lahmacunda sarımsak ve isot yer alır. Bu malzemeleri listeden çıkartmayın.
  • Hazırladığınız lahmacunların boyutunu çok büyük olacak şekilde açmayın.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0