Lokanta usulü lahmacun nasıl yapılır? Gaziantep evde lahmacun tarifi

Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütün herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü yazımızda.

Karnınız acıktığınız zaman akla gelen en geleneksel ve en lezzetli yemeklerden biri lahmacundur.  Lahmacun; açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Arapça etli hamur anlamına gelen lahm bi ajin'den türemiş olan lahmacun, ülkemizin en değerli kültürlerinden birisidir. Doyurucu, lezzetli ve oldukça pratik bir tarif arayanlar için hazırladığımız lahmacun özellikle evdeki çocuklarınızın çok hoşuna gidecek. Doğu yöresinde çok fazla yapılan ve özellikle Gaziantep'te meşhur olan lahmacunu adeta lokantadan hazır almış gibi evde pişirmeye ne dersiniz? Yapımını yazımızda bulabilirsiniz.

LOKANTA USULÜ LAHMACUN TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

İç harcı için;

1 kg kıyma
3 adet soğan
5 diş sarımsak
İstediğiniz kadar maydanoz
2 adet kapya biberi
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Kekik

En kolay lahmacun nasıl yapılır? Çıtır çıtır ev yapımı lahmacun tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay lahmacun nasıl yapılır? Çıtır çıtır ev yapımı lahmacun tarifi

lokanta usulü lahmacun

lokanta usulü lahmacun

YAPILIŞI

Unu, tuzu ve mayayı derin bir kabın içerisine alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Daha sonra suyu ilave ederek yavaş yavaş yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra 1-2 saat dinlenmesi için bekletin.

Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz. İç harç için tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.

Hazır hale gelen hamurdan küçük bezeler alarak, lahmacun büyüklüğünde elinizle açın.

Üzerine iç harcı sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Üzeri kızardığında fırından alın ve hamurun altını su ile ıslatın. Bu yöntem kurumasını önleyecektir.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

ela 3 yıl önce

eh yanı