En kolay tencerede kek nasıl yapılır? 5 dakikada kek tarifi ve püf noktaları

Çay saatlerinde ve ani gelen misafirlere pratik bir şekilde hem de fırını kullanmadan kek hazırlamak istiyorsanız tencerede kek tarifini deneyebilirsiniz. Uzman şeflerin bile sık sık yaptıkları tencerede kek tarifi vazgeçilmeziniz olacak. Tencerede pişen enfes kekin tarifi için yazımızı inceleyin.

Tatlı krizlerinizi bastırmak aynı zamanda pratik bir tatlı hazırlamak isteyenlere tencerede kek muhteşem bir tarif olabilir. Öğrenci evlerinde de yapılabilecek fırın ve mikser olmadan tam kıvamında bir kek pişirebilirsiniz. Yapılışı ve pişmesi kolay olan tencerede kek tarifine çocuklarınız da çok beğenecek. İster sade, ister mozaik, isterseniz de farklı aromalı yapabilirsiniz. Tencerede kek yapımı kolay lezzeti bol bir tarif olmakla birlikte değişik yapımı ile de eğlenceli anlara neden oluyor. İşte hem lezzetli hem de değişik yapımı ile tencerede kek tarifi...

  • Kek pişirmek mutfak sanatının ve bilimin bir karışımıdır. Oldukça özen isteyen bir iştir. İçi pamuk gibi yumuşacık, dışı kıtır kabuklu bir kek yapabilmek için ufak ayrıntıları gözden kaçırmamak birinci koşuldur.
     
  • Kek yapmak için ilk olarak malzemeler doğru sıra ile eklenmelidir. Eğer malzemelerin sırası değişirse kekin kıvamı tutmayacaktır.
     
  • Sıra ile birlikte kullanılan malzemenin birbirine yakın ısıda olması da kek yapmak için önem taşır.
     
  • Oda sıcaklığında yumurta kullanılıyorsa yine aynı sıcaklıkta bekletilmiş süt ve yağ, kekin çok daha kısa sürede olması gereken şekle gelmesine yardımcı olur.

Kekin içi hamur kalırsa ne yapılır? Kabaran kekin sönmemesi için ne yapılır? İçi çiğ olan kek..İLİŞKİLİ HABERKekin içi hamur kalırsa ne yapılır? Kabaran kekin sönmemesi için ne yapılır? İçi çiğ olan kek..

soslu kek

soslu kek

En kolay baton kek nasıl yapılır? Baton kek pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay baton kek nasıl yapılır? Baton kek pişirmenin püf noktaları

TENCEREDE KOLAY KEK TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1, 5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

tencere kek tarifi

tencere kek tarifi

YAPILIŞI

Yumurtayla şekeri yüksek hızda güzelce çırpın.

Ardından sütle sıvı yağı da ekleyin. 

Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da çırptıktan sonra ısıya dayanıklı kabı margarinle yağlayın.

Yağlanan kaba kek hamurunu dökün. 

Büyük bir tencerenin içerisine de  kek hizasına gelene kadar soğuk su koyun.

 

Önce orta dereceli ateşte kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini sağlayın.

İlk 30-35 dakika kapağı kesinlikle kapağını açmayın. 

Maksimum 50-55 dakikada hazır olan keki hemen servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Ekmekte ve makarnada bulunuyor! ABD araştırması gerçeği ortaya koydu

İLİŞKİLİ HABER

Ekmekte ve makarnada bulunuyor! ABD araştırması gerçeği ortaya koydu
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0