En kolay baton kek nasıl yapılır? Baton kek pişirmenin püf noktaları

Evinizi mis gibi kokutacak, fırından almış gibi baton kek yapmak isteyenler için enfes bir tarifimiz var. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak baton kek, dilimlemesi de kolay olduğu kadar kısa sürede de pişirebilirsiniz. Peki En kolay baton kek nasıl yapılır? Baton kek pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte sorunun yanıtı:

Canınız tatlı istediğinde çay ile birlikte servis edebileceğiniz kek tarifleri ile ilgili araştırmaları yapmaya başlayabilirsiniz. Bu konuda sade kek severler için muhteşem bir sunumu yapmış bulunuyoruz. Sade baton kek tarifi sizler için de muhteşem bir lezzet ve harika bir tarif olacaktır. Hemen denemeli ve bu unutulmaz tadı hazırlamaya başlamalısınız. Böylece yediden yetmişe herkes tarafından sevilen ve beğenilen bir sunumu hazırlamış olacaksınız. Kokusunu ayrı tadını ayrı seveceğiniz baton kek tarifi, favori tarifleriniz arasına girecek. Sevdiklerinize hazırlamak için baton kek tarifi arıyor ya da baton kek nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? En kolay tarifi yazımızda.

BATON KEK TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2-2,5 su bardağı un

En kolay çikolatalı kek tarifi! Çikolatalı kek nasıl yapılır? Az malzemeli çikolatalı kekİLİŞKİLİ HABEREn kolay çikolatalı kek tarifi! Çikolatalı kek nasıl yapılır? Az malzemeli çikolatalı kek

YAPILIŞI

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Baton kek kalıbınızı tereyağı veya sıvı yağ ile yağlayın.

Yumurtaları derin bir kaba kırın ve şekeri üzerine serpin. Köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın. Süt ve yağı ekleyin.

Çırpmaya devam edin. Kısa bir süre sonra kabartma tozu, vanilin ve unu eleyerek ekleyin. Çırpmaya devam edin.

Tereyağı veya sıvı yağ ile yağlanmış baton kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız kek harcını içine boşaltın.

Önceden ısıtılmış fırınına keki verin ve pişmeye bırakın. İlk 25 dakika fırının kapağını açmayın ve kürdan testi ile kekinizin pişip pişmediğini kontrol edin.

Kekiniz piştikten sonra fırından alın ve ılımaya bırakın. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0