En kolay soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisinin püf noktaları

Kalabalık misafirlerinize lezzetli bir ana yemek hazırlanmak istiyorsanız soğan yahnisi yapabilirsiniz. Arpacık soğanları etle buluşturan bu tarif, soğanlı yemek sevenlerin de hoşuna gidecek. Yapımı ve malzemelerine dair tüm ayrıntılar haberimizde...

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer soğan yahnisi kış mevsiminde çok tüketiliyor. Arpacık soğanların tadına tat kattığı sevilen tencere yemeklerinin başında gelen yahniyi vitamin deposu olan kırmızı etle birlikte pişirebilirsiniz. Soğan yahnisini ister dana etiyle ister kuzu etiyle yapabilirsiniz. Soğanın yanı sıra sarımsağın da aromasının sindiği ağır ateşte pişen etli yahninin tadına doyum olmuyor.  Sofraların vazgeçilmezi soğan yahnisi tarifini sizinle paylaşıyoruz. Soğanı çok sevenler ve soğan yemeklerine bayılanlar, bu yahni tarifini çok sevecektir. Baharatlı ve salçalı suyuna ekmek banmak şart olacak.  Peki soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisinin püf noktaları nelerdir? 

Pöç nedir ve hayvanın neresidir? Pöç nasıl pişirilir ve nasıl yenir?İLİŞKİLİ HABERPöç nedir ve hayvanın neresidir? Pöç nasıl pişirilir ve nasıl yenir?

soğan yahnisi nasıl yapılır

soğan yahnisi nasıl yapılır

SOĞAN YAHNİSİ TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram dana kuşbaşı ya da kuzu eti
20-25 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 küçük domates rendesi
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik
Pul biber
Tuz
2 buçuk-3 su bardağı su

yahni tarifi

yahni tarifi

Füme et nedir ve fümeleme et nasıl yapılır? Fümeleme işlemi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERFüme et nedir ve fümeleme et nasıl yapılır? Fümeleme işlemi nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Etli bir soğan yahnisi için öncelikle etleri düdüklü tencerede 2 su bardağı suyla pişirin.

Ardından arpacık soğanları üzerine koyup tekrar su ekleyin.

Sarımsakları da iri bir şekilde doğradıktan sonra içerisine ilave edin.

15 dakika daha kaynattıktan sonra ayrı bir tencerenin içerisine sıvı yağ, arpacık soğanlar, sarımsaklar ve 1 yemek kaşığı un koyun.

Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine domates rendesi ile salça eklenip
kavurmaya devam edin.

soğan yahnisi yapımı

soğan yahnisi yapımı

Kavurduktan sonra 2 su bardağı soğuk su ilave edilip hızlı hızlı karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca üzerine pişirdiğiniz etleri ilave edin. Üzerine tekrar gerektiği kadar su ilave edin ve yemeğin kıvamını ayarlayın.

Son olarak baharatları da ilave ederek kısık ateşte 20 dakika kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0