En kolay lorlu tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Lor kurabiyesi yapmanın püf noktaları

Kahvaltıda ya da çantanıza atacak hafif atıştırmalıklar yapmak isteyenlere leziz mi leziz muhteşem bir kurabiye tarifimiz var. Vitamin deposu olan aynı zamanda kalorisi düşük tuzsuz lor peynirli kurabiyeyi çocuklarınız da çok sevecek. Pratik lorlu kurabiyenin tarifi:

Farklı kurabiye tarifi arayanlara müjde! Tadı muhteşem görünümü ise ilgi çekici olan enfes lor peynirli kurabiyenin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Lor kurabiyesi, yumuşacık lezzetiyle çaya eşlik eden içindeki lor peynirinin lezzetini yansıtan bir kurabiye türüdür. Biz kaşar loru kullanmanızı tavsiye ederiz. Yalnız tuzsuz lor olmalı. Mis gibi kokusuyla pişerken bile sizi mest edecek kurabiyeleri çok beğeneceksiniz. Çayın yanında ağızda dağılan, misler gibi tereyağı kokan bir kurabiye yakışır. Üstelik bol peynirli. Görüntüsüyle poğaçayı andırsa da kıvamı ve lezzetiyle tam bir kurabiye olan lor peynirli kurabiye tarifi Üstelik yapımı da çok pratik olan lor peynirli kurabiye Ege yöresinin vazgeçilmezi. Peki lor kurabiyesi nasıl yapılır? Lorlu kurabiyenin püf noktaları nelerdir? 

En kolay sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sirkeli kurabiyenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sirkeli kurabiyenin püf noktaları

LORLU KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram tuzsuz lor peyniri
3/4 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
2,5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu

En kolay tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Tuzlu kurabiye yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Tuzlu kurabiye yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Tuzsuz olan lor peynirini toz şekerle beraber derin bir kabın içerisinde şeker taneleri kaybolana kadar güzelce yoğurun.

Daha sonra tereyağı yumurta ve rendelenmiş olan limon kabuğunu da ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.

Un ve kabartma tozu eleyerek yavaş yavaş hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun.

Üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin. Sonrasında yağlı kağıt serili fırın tepsisine şekere bandırarak aralıklarla dizin.

Hafif bir renk alana kadar 25-30 dakika pişirin. Bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0