Ispanak çorbası nasıl yapılır? En kolay ıspanak çorbasının püf noktaları

Kışın hastalıkları yenmek sandığınız kadar kolay olmayabilir. Ancak ıspanak, brokoli gibi mevsiminin değerli ve vitamin yüklü sebzeleri hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. Şimdi de sizler için evde kolayca hazırlayabileceğiniz üstelik çok lezzetli ıspanak çorbasının tarifini hazırladık. Kış aylarında tüketilmesi gereken çok sağlıklı ıspanak çorbası tarifi:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Çorba çeşitleri anan yemek öncesi olmazsa olmazlardan. Ispanak gibi vitaminli sebzelerle yapılınca daha da mükemmel oluyor. Ben size ıspanaklı çorba tarifini vereceğim. Bu ıspanaklı çorbayı çocuklara, güzel ve lezzetli bir şekilde yaparsanız sevdirebilirsiniz. Ispanak, içerisinde bol miktarda A, C, E ve B vitaminleri barındıran bir sebzedir. Çocukken sevmediğimiz ıspanak “Temel Reis” gibi çizgi filmler sayesinde çocukların en sevdiği yemekler arasına girmiştir. Yoğurdun yanına çok yakıştığı ıspanağı çorba olarak yapabilirsiniz. Ispanak çorbası, soğuk kış aylarında tüketilmesi gereken bir vitamin deposudur. Bütün hastalıklara karşı koruyan bu gıdayı haftada en az bir kere tüketmek gerekiyor. Yapımı çok pratik olan ıspanak çorbası küçük bebeklere de çok iyi gelmektedir.

En sağlıklı ıspanak yemeği nasıl yapılır? Vitaminleri öldürmeden ıspanak yemeği tarifiİLİŞKİLİ HABEREn sağlıklı ıspanak yemeği nasıl yapılır? Vitaminleri öldürmeden ıspanak yemeği tarifi

ıspanak çorbası yapımı

ıspanak çorbası yapımı

ISPANAK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram ıspanak
2 diş sarımsak
1 tane soğan 
Yarım su bardağı yıkanmış pirinç
3 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1 tutam karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz

ıspanak çorbası tarifi

ıspanak çorbası tarifi

Zehirli ıspanak nasıl anlaşılır? Ispanak nasıl temizlenir?İLİŞKİLİ HABERZehirli ıspanak nasıl anlaşılır? Ispanak nasıl temizlenir?

YAPILIŞI

Bir tencere de soğanı doğrayın ve üzerine sarımsağı doğrayıp ekleyin.

Ardından sıvı yağını ekleyin. Salçayı koyarak soğanla birlikte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Ispanakları güzelce yıkayıp ince ince doğradıktan sonra yarım su bardağı pirinç ile tencereye ekleyin ve güzelce karıştırın. 

Ardından karabiber, pul biber ve tuzu koyun. Son olarak da su ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0