Soğan gallesi nedir? Soğan gallesi nasıl yapılır?

Antibiyotik bakımından oldukça zengin olan sarımsak ve soğanla hazırlanan bir tarifle karşınızdayız. Hem yapımı çok kolay hem de kalabalık sofralarının vazgeçilmezi haline gelecek soğan gallesi tarifi Çorum'dan geliyor. Kavrulmuş enfes kuzu eti ve soğanlarla buluşan soğan gallesinin tarifi haberimizin detaylarında...

Çorum'un meşhur lezzetlerinden biri olan Soğan gallesi, bu akşam ana yemeğine lezzet katacak. Arpacık soğanların tereyağında kavrulması aynı zamanda üzerine kuzu etlerinin aktarılmasıyla yapılan bu yemeğin ister suyuna banarak yiyin isterseniz de hafif susuz yaparak kaşıkla yiyebilirsiniz. Sanılanın aksine yapımı oldukça pratik olan bu lezzet kalabalık misafirlerine de hazırlanabilir. Peki soğan gallesi nasıl yapılır? Soğan gallesi yapılırken hangi malzemeler kullanılır? Tüm bu soruların cevabı haberimizde.

Osmanlı usulü soğanlama tarifi nasıl yapılır? Muhteşem soğanlama tarifiİLİŞKİLİ HABEROsmanlı usulü soğanlama tarifi nasıl yapılır? Muhteşem soğanlama tarifi

soğan gallesinin yapımı

soğan gallesinin yapımı

SOĞAN GALLESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 buçuk kilo kuşbaşı kuzu eti
500 gram arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
7 diş sarımsak
4 adet kurutulmuş Arnavut biberi
Tuz
Pul biber

soğan gallesinden bir kare

soğan gallesinden bir kare

YAPILIŞI

Büyün bir tencerenin içerisine etleri ve arpacık soğanları alın. Ardından tereyağını ilave ederek 5 dakika kavurun.

Sarımsak, salça ve pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra tüm malzemeyi bir güveç kabına boşaltın ve üzerine sıcak suyu gezdirin.

Tuzu ve baharatları da ayarladıktan sonra kurutulmuş Arnavut biberlerini dizin.

Güveç kabının kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 saat pişirin.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0