En kolay balık köftesi nasıl yapılır? Mezgit balığından köfte yapımı

Mevsimin en güzel balıkları ile beraber lezzetli bir köfte hazırlamaya ne dersiniz? Kolay yapılışı ve enfes tadı ile çocuklarınıza da Omega 3 kaynağı olacak balık köftesi, yanında sumaklı soğan ve muhteşem bir salata ile servis edebilirsiniz. Çocuklarınıza balığı sevdirmek istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarifi denemelisiniz.

Hem hafif hem doyurucu hem de balık sevmeyenlerin bile çok beğeneceği muhteşem bir tarifle karşınızdayız. Yüksek besin değerleriyle bilinen enfes mezgit balığıyla hazırlanan balık köftesi, oldukça basit. Çin mutfağında balıktan yapılan bir köfte türü olan bu lezzet, Çin ve komşu ülkelerinin yanı sıra İskandinav ülkelerinde de yaygın bir yemektir. Balığın ezilerek taze yeşillik ve baharatlarla harmanlanarak elde edilen balık köftesini mutlaka sizlerde denemelisiniz. Balık köftesi içerisinde bulunan vitaminler sayesinde hastalıklara karşı kalkan olacak.

Palamut balığından köfte nasıl yapılır? En kolay palamut köfte tarifiİLİŞKİLİ HABERPalamut balığından köfte nasıl yapılır? En kolay palamut köfte tarifi

BALIK KÖFTESİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 iri mezgit yada beyaz etli balık
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 adet yumurta
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı

Balıkla yapılan en kolay tarifler! Hem fırında hem tavada balık tarifleriİLİŞKİLİ HABERBalıkla yapılan en kolay tarifler! Hem fırında hem tavada balık tarifleri

balık köftesi tarifi

balık köftesi tarifi

YAPILIŞI

Balıkları suyun içerisinde haşlayın. Ardından kılçıklarını ayıklayıp robottan geçirin.

Tuz ve karabiberi ekledikten sonra kalan malzemeleri de ilave ederek yoğurun.

Yoğurduğunuz köfteleri biraz dinlendirdikten sonra kızgın yağda pişirin.

Hafif çekince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

En kolay gerçek Tekirdağ köfte nasıl yapılır? Tekirdağ köftesinin farkı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

En kolay gerçek Tekirdağ köfte nasıl yapılır? Tekirdağ köftesinin farkı nedir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

DURU 1 yıl önce

haslamaya ne gerek var ,cig yapilsa olmazmi