Palamut balığından köfte nasıl yapılır? En kolay palamut köfte tarifi

Sunumunu ister salata ile yapın ister başka bir yiyecekten faydalanın ama bu tarif balığı sevmeseniz bile şu dakikadan itibaren kararınızı değiştirecek nitelikte. Çocuklara balık yedirmenin en kolay yolu olan balık köftesini muhteşem lezzetli ve bir o kadar da faydalı palamut balığından denediniz mi? İşte palamut balığından köfte tarifi:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Balık köftesi, İskandinavya'da yaygın olarak tüketilen bir köfte türüdür. Çin ve civarı ülkelerde farklı bir formu görülebilir. İskandinavya'da alışılageldik köftenin balıktan yapılması şeklindeyken, Çin'de balık ezmesi ile yapılır ve bir çorba suyunda kaynatılır veya derin yağda kızartılır. Hem hafif hem doyurucu bu köfteyi yedikten sonra balık sevmeyen çocuk kalmayacak olan balık köftesi genellikle mezgit veya istavritten yapılıyor. Ancak bugünkü tarifimiz palamut balığından. Taze yeşillik ve baharatlarla harmanlanan balık köftesi inanılmaz bir alternatif olacak. Zihinsel gelişimi destekleyen bir besin olan palamut balığından köfte kıvamı da oldukça önemlidir. 

Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığının tavada ve fırında tarifiİLİŞKİLİ HABERPalamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığının tavada ve fırında tarifi

Ödüllü Şef Aşçı Ayten Saner’den ekmek arası balık köfte tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. 

PALAMUT KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

2 kılçıksız palamut 
½ paket hellim peyniri
1 bardak antep fıstığı 
1 bardak galeta unu 
2 diş sarımsak
karabiber
kimyon
sıvıyağ 
tuz

YAPILIŞI

Palamut balığı nasıl temizlenir? Palamut balığını ayıklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABERPalamut balığı nasıl temizlenir? Palamut balığını ayıklama yöntemleri

Afiyet olsun...

Bimarhane nedir? Osmanlı tarihinde Bimarhaneler neyi ifade eder?

İLİŞKİLİ HABER

Bimarhane nedir? Osmanlı tarihinde Bimarhaneler neyi ifade eder?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0