Palamut balığı nasıl temizlenir? Palamut balığını ayıklama yöntemleri

Palamut balığının içerisindeki vitaminler saçlarınızın kuvvetlenmesini sağlamaktadır. Palamut balığını düzenli tüketen kişilerin diş yapısının normalden daha düzgün olduğu görülmüştür. Peki palamut balığı tüketmeden önce temizliği nasıl yapılmalıdır? Palamut balığı ayıklanırken nelere dikkat edilmelidir? Yanıtlar için haberimize göz atın.

Kanda kolesterolü düzenleyici etkisi olan palamut balığı, cildi gençleştirici özelliğe sahiptir. Açık yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlayan bir etkiye mevcuttur. Ayrıca palamut, antioksidan içerdiği için hastalıklara karşı koruyucu olduğu için bu dönemde tüketilmesi önerilen bir balıktır. Antioksidan, vücutta üretilen veya gıdalardan sağlanan ve hücre hasarlarını önleyen bileşiklerdir. Serbest radikalleri temizler ve oksidasyonun neden olduğu hasarı azaltırlar. Oldukça değerli olan palamut balığını temizlemenin belli başlı yöntemleri vardır. Peki, palamut balığını temizlerken nelere dikkat edilmelidir? İşte, palamut balığı temizlemenin püf noktaları...

PALAMUT NASIL TEMİZLENİR?

  • Palamut balığının pulu olmadığı için bıçak yardımıyla derisinin üzeri hafifçe tıraşlanır ve kaygan sıvımsı yapı ortadan kaldırılır. Her iki tarafı da aynı şekilde yapın.
     
  • Bıçak yardımıyla baş bölgesinden aşağıya doğru karnı ikiye yarılır karnındaki pislikler dışarı çıkarılır.
     
  • Palamut balığının içerisinde havyar bulunuyorsa kenara ayırıp ayrıca havyarı pişirebilirsiniz.
     
  • Karnındaki pislikler alındıktan sonra içerisindeki siyah tabaka bıçak yardımıyla sıyrılarak parlak tabaka ortaya çıkarılır. 

İstavrit balığı nasıl temizlenir? İstavriti kolay ayıklama yöntemiİLİŞKİLİ HABERİstavrit balığı nasıl temizlenir? İstavriti kolay ayıklama yöntemi

Palamut balığı nasıl temizlenir?

Palamut balığı nasıl temizlenir?

  • Kafa kesilip atıldıktan sonra balığın büyüklüğüne göre bir baş parmak kalınlığında ince dilim halinde balık dilimlenir.
     
  • Doğrandıktan sonra balık musluk suyundan geçirilir. Geniş kabın içerisine su konur. Kırmızı etli balık olması nedeniyle kanın dışarı boşalması açısından maksimum 45 dakika suyun içerisinde beklemeye alınır. 
Fener balığı ile ne yapılır? Fener balığı fırında nasıl pişirilir? Fener balığı tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Fener balığı ile ne yapılır? Fener balığı fırında nasıl pişirilir? Fener balığı tarifi!

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 2 yıl önce

palamut temizlemesi en kolay balıklardandanda,yalnız fiatlar herkesin alabileceği gibi değil artık,neydi o bi zaman Karaköy de sandal içinde canlı canlı satılan o palamutlar.ucuz ve canlı.