En kolay yüksük çorbası nasıl yapılır? Yüksük çorbası tarifi

Yüksük çorbası, Adana taraflarından gelip mutfaklarımıza giren ve mantı çorbası olarak da biliniyor. İçerisinde mantı ve nohut olan yüksük çorbasının pratik tarifini haberimizin detaylarında görebilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak sıcak tüketebileceğiniz yüksük çorbasının kolay tarifi haberimizde. Yüksük çorbası tarifi:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sofralarımızın vazgeçilmezlerinden birisi de çorbalardır. Özellikle son dönemlerde yüksük çorbası merakla araştırılıyor. Yapılışı oldukça pratiktir. Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan Yüksük çorbası hem doyurucu hem de içerisinde lezzetli mantılarla sofraların vazgeçilmezi olacak. İçindeki mantıları ve nohutlarıyla oldukça doyurucu ve besleyici bir çorba olan yüksük çorbasını çocuklar da çok sevecek. Hazır mantı kullandığınız takdirde kısa süre içinde hazırlayıp servis edebileceğiniz yüksük çorbasının malzemeleri ve yapılışı yazımızda. 

YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
6,5 su bardağı et suyu
3,5 su bardağı mantı
2 su bardağı haşlanmış nohut
3 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı tuz 

Evde mantı çorbası nasıl yapılır? Mantı çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde mantı çorbası nasıl yapılır? Mantı çorbasının püf noktaları

Yüksük çorbası tarifi

Yüksük çorbası tarifi

YAPILIŞI

Tereyağ ve salçayı kokusu çıkana kadar derin bir tencerenin içerisinde kavurun.

Daha sonra içine tavuk suyunu ekleyin. Su kaynayınca içine nohutları ve mantıları ekleyin.

Mantılar pişince üzerine naneli sos yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0