Evde mantı çorbası nasıl yapılır? Mantı çorbasının püf noktaları

Mantıyı sevmeyen yoktur. İçi kıymalı ve üzerine genellikle yoğurtla servis edilen mantının farklı bir halini sofralara taşımak isteyenler için leziz ve sıradan tarifleri unutturacak çorbayı sunuyoruz. Yüksük çorbası olarak da bilinen mantı çorbası, adeta sofraların baş tacı olacak türden. Siz de mantı çorbasını evde pişirmek istiyorsanız tarifimize mutlaka bir göz atın.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Akşam yemeklerinde başlangıç olarak tüketilen çorba, hem doyurucu hem de mide sağlığı için önemli besinlerden biridir. Kıvamıyla göz dolduran mantı çorbasının tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Türk mutfağının vazgeçilmez tarifi mantıyı bu şekilde hiç denediniz mi? Yüksük çorbası olarak da bilinen mantı çorbası, hem içeriğindeki mantı ve nohut ile bir çorbadan çok daha doyurucu hem de hem de mantı yeme arzunuzu tatmin edecek kadar lezzetli. Mantı çorbası yaparken mümkünse hazır mantı kullanmayın. Hazır mantının içerisinde ki bütün yapay tatlar çorbaya karışarak çorbanızın da tadını bozar. Eğer mantı yapmak istemiyorsanız ev yapımı mantı satan yerlerden almanızı öneririz. Eğer denemediyseniz mutlaka bu akşam pişirmelisiniz...

MANTI ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 büyük su bardağı mantı
3/4 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sebze suyu 

Avunya mantısı nerenin? Avunya mantısı nereye ait? Avunya mantısı tarifiİLİŞKİLİ HABERAvunya mantısı nerenin? Avunya mantısı nereye ait? Avunya mantısı tarifi

mantı çorbası tarifi

mantı çorbası tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle soğanı yemeklik şekilde derin bir tencerenin içerisine doğrayın. Sıvı yağ ile beraber kavurduktan sonra tuz ve suyu tencereye aktarın.

Mantıları haşlamak için suyun içine koyun. Haşlanmasına yakın içerisine nohutları da ekleyin.

Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı kızdırın, unu ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Şalçayı da ekleyin onun da hafif kokusu çıkana kadar kavurun.

Mantıların haşlandığı sudan biraz alıp unlu karışımın üzerine dökün. Topaklanmadan hızlı hızlı karıştırın.

Mantılar iyice pişince bütün mantıları, nohutları ve suyu unlu karışıma ekleyin ve kıvam bulana kadar hafif hafif karıştırarak pişirin.

Yoğurt ve yumurta sarısını dışarıda bir kasede çırpın. Sonra çorbayla ılıştırıp bütün kaseyi yavaş yavaş, çorbayı karıştıra karıştıra tencerenin içine dökün.

Hafif kaynamaya başladığında  tuz, nane ve biberini de ekleyip karıştırın. Tamamen güzelce kaynadığında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0