Evde çiğ sütten tereyağı nasıl yapılır? En kolay tereyağı yapımı

Yemeklerde ve kahvaltılarda kullandığınız tereyağını evde kendi yöntemlerinizle ve sağlıklı koşullarda yapmak istiyorsanız, hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz. Vitamin ve minerali içerisinde kalacak vücudunuzu tüm hastalıklara karşı koruyacak evde tereyağı yapımını bu günlü yazımızda.

Market raflarında satılan pastörize edilmiş tereyağları, hem vücut sağlına çok zararlı hem de uzmanların önermediği bir besin.  Tereyağı eskiden yayık denen büyük tahta aletlerde, uzun süren uğraşlar sonucu yapılırdı. Ancak günümüzde sadece mutfağınızdaki aletlerle çok da zahmet etmeden tereyağı yapabilirsiniz. Tereyağı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler tam yağlı çiğ süt ya da taze sütle mayalanmış ev yoğurdudur. Özellikle sık sık çiğ süt alanlar, sütü kaynatınca üzerinde biriken kaymakları biriktirip tereyağı yapımında kullanabilir. Aynı şekilde ev yoğurtlarının kaymakları da tereyağı için uygun bir malzemedir.

Hem doğal hem de pratik evde tereyağı yapmaya ne dersiniz? Yapımı çok pratik evde yapabileceğiniz tereyağının tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Çamaşır makinesinde tereyağı nasıl yapılır? Gerçekten çamaşır makinesinde tereyağı olur mu?İLİŞKİLİ HABERÇamaşır makinesinde tereyağı nasıl yapılır? Gerçekten çamaşır makinesinde tereyağı olur mu?

ÇİĞ SÜTTEN TEREYAĞI  TARİFİ:

MALZEMELER

2 litre çiğ süt
Yarım yemek kaşığı krema

Çiğ sütten tereyağı nasıl yapılır

Çiğ sütten tereyağı nasıl yapılır

Muhteşem kahverengi tereyağı nedir ve ne işe yarar? Kahverengi tereyağı tarifiİLİŞKİLİ HABERMuhteşem kahverengi tereyağı nedir ve ne işe yarar? Kahverengi tereyağı tarifi

YAPILIŞI

Çiğ sütü 24 saat boyunca soğumasını sağlayın ardından, geniş bir kabın içerisine koyun.

Bu bekletme kaymağın yukarıya çıkmasını sağlayacaktır. 

Yarım litrelik bir kavanozu sterilize edin. Çiğ sütün üzerine çıkmış olan kaymağı kepçe ile alın ve küçük kavanozun içine koyun.

Sütün üzerinde kaymak kalmayıncaya kadar bu işleme devam edin.

Yarım çorba kaşığı kremayı içerisine koyarak, 5 ila 12 saat olgunlaşmaya bırakın.

Tereyağın hızlı olması için sıcak su dolu bir kabın içinde 24 derece sıcaklıkta bekletin. Böylece tereyağ oluşumu hızlanacaktır.

Bir kabın yarısını buzlu su ile doldurun ve içine krema kavanozunu yerleştirin. Kavanozu buz banyosunda bekletin.

Daha sonra kavanozu 15 dakika boyunca çalkalayın.  Kavanozun kenarlarında topaklanmaya başlayan tereyağını görmelisiniz.

Bir kasenin üzerine ince bir süzgeç içinde tülbent yerleştirin. Kavanozdaki topaklanan tereyağını dökün.

Tülbentin üzerinde kalanları kaseye koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

salih 3 yıl önce

mandıracı iseniz size inanmam sütün cinsi önemli değil yağ oranı yüzde dörttür. hile var ise allaha havale

Misafir 3 yıl önce

Çiğ sütten tehlikeli olur. Pişmiş sütle daha iyi olur.