Muhteşem kahverengi tereyağı nedir ve ne işe yarar? Kahverengi tereyağı tarifi

Fransız mutfağının lezzet sırrıdır kahverengi tereyağı… Tereyağının içindeki birçok maddeyi etkin hale getiren bu işlem hem çok basit hem de oldukça lezzetli. Her yemekte kullanabileceğiniz kahverengi tereyağı ile yemeklerinize lezzet katabileceksiniz... Kahverengi tereyağı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

Kahverengi tereyağı, tereyağının yakılmadan, belli bir ısıda eritilip, içindeki süt maddelerinin ortaya çıkarıldığı, daha karamelize bir tadı ve kokusu olan yağ çeşidine deniliyor. Klasik tereyağından elde ediliyor. Et yemeklerinden kurabiyelere, keklerden fırın sebzelerinin üzerine hemen hemen tüm tariflerde kullanabiliyor ve içine girdiğin her şeyin lezzetini ikiye katlıyor. Tadı ise daha karamelize ve yoğun. Aklınıza gelecek her yemekte kullanabilirsiniz kahverengi tereyağını. Kahverengi tereyağı nasıl yapılır diye merak ettik, araştırıp öğrendik! İşte en kolay yöntemlerle kahverengi tereyağı...

  • Tereyağı içerisinde bulundurduğu birçok besin maddesi dolayısıyla insan sağlığına oldukça faydalı bir yağdır. Bu sağlıklı yiyecek beyin fonksiyonlarımıza yardım ederek etkili bir zihin kontrolü sağlar. 
  • Kahverengi tereyağını kullanırken yapmanız gereken en önemli şey onu uzun sürede pişen yemeklere koymamak. Aksi takdirde tekrar pişirilirken yanmalar söz konusu olabilir. Hızlı pişen yemeklerde ise bu sorun yaşanmaz.

1 yemek kaşığı tereyağı kaç gram? 125 gr tereyağı, 250 gr tereyağı kaç kaşık eder?İLİŞKİLİ HABER1 yemek kaşığı tereyağı kaç gram? 125 gr tereyağı, 250 gr tereyağı kaç kaşık eder?

KAHVRENGİ TEREYAĞI TARİFİ:

İşe kaliteli bir tereyağı seçerek başlayın. Seçeceğiniz tereyağı klasik bir tereyağı olabileceği gibi manda tereyağı gibi daha yoğun kıvamlı ve lezzetli bir ürün de olabilir. Bu şekildeki tereyağını soğuk bir haldeyken yanmaz yapışmaz kalın tabanlı bir tencerenin ya da sos tenceresinin içerisine alın. Kısık ateşte ısıtmaya başlayın.

Evde çiğ sütten tereyağı nasıl yapılır? En kolay tereyağı yapımıİLİŞKİLİ HABEREvde çiğ sütten tereyağı nasıl yapılır? En kolay tereyağı yapımı

Isınma aşamasında ateşi sürekli kısık ateşte tutun. Kahverengi tereyağını çok yüksek ateşte yapmaya çalışırsanız yağ yanar, süt maddeleri açığa çıkmaz ve yanık bir tat oluşur. Bu esnada spatula ya da tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak tüm tereyağının aynı miktarda eridiğinden emin olun. Hatta mümkünse çırpıyormuş kadar hızlı karıştırmakta daha büyük fayda var. Bu aşamada üzerinde hafif hafif tortular oluşmaya başlayacak.

Çamaşır makinesinde tereyağı nasıl yapılır? Gerçekten çamaşır makinesinde tereyağı olur mu?İLİŞKİLİ HABERÇamaşır makinesinde tereyağı nasıl yapılır? Gerçekten çamaşır makinesinde tereyağı olur mu?

Üzerinde iyice tortuların birikmeye başlamasıyla süreç hızlanıyor. Bu aşamada da dikkat etmeniz gereken şey ısısının her yere eşit miktarda dağılıyor olması. Asla dibinin yanmamasına dikkat edin, bu yüzden sürekli karıştırın.

Bir süre sonra kenarlardan hafif hafif fokurdamaların oluştuğunu görmeye başlayacaksınız. Tam bu aşamada amber rengi alana kadar ve kokusu çıkana kadar güzelce karıştırmaya devam edin. Çırpmaya yakın hızda ve hareketlerle, kısık ateşte tereyağını hafif hafif kaynatın.

Tereyağının kokusu tam olarak çıktığında ve rengi iyiden iyiye koyulaşıp amber rengine dönüştüğünde ocaktan alın. Hemen kullanmayacaksanız bir cam kavanoza boşaltın ve soğumaya bırakın. Hemen kullanacaksanız da oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.

KAHVERENGİ TEREYAĞININ PÜF NOKTALARI

Kahverengi tereyağını yemeklerinizin üzerine gezdirebilir, yemeklerinizi onun içinde pişirebilir ya da kek, kurabiye gibi tatlılarınızın harcında kullanabilirsiniz. Kurabiye harçlarında kullandığınızda daha yoğun kıvamlı, daha karamelize olmuş, içi hafif ıslak kurabiyeler elde ederseniz.

Keklerin ise daha kıvamlı ve yoğun lezzette olmasını sağlar. Hamur işlerinin üzerinde hafif isli bir tat ve koku bırakır. Et yemeklerinin özellikle üzerine gezdirildiği durumlarda etin içine işleyerek nefis bir tat ve kokuya sahip olmasını sağlar.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0