Kışın mutlaka içmeniz gereken pazı çorbası nasıl yapılır?

Karadeniz mutfağında sık sık kullanılan pazı ile enfes bir çorba hazırlamak ister misiniz? Bolca vitamin deposu olan pazı çorbası tüm mikropları vücuttan atarak adeta detoks etkisi oluşturuyor. Gelin pazı çorbasını birlikte hazırlayalım...

Ülkemizde de sık sık tüketilen pazı, sağlık için inanılmaz faydalı. Diyabetten hemoroide kadar pek çok sağlık sorununa karşı vücudu koruyan pazı, salata ve yemek olarak tüketilebiliyor.  Besin değeri oldukça yüksek olan yemyeşil pazı yapraklarını doyasıya kullanmak için çok az vaktimiz kalmış olabilir. En çok kış mevsiminde lezzetlenen pazı yapraklarını kullanarak sadece sarma ya da yemek değil enfes bir çorba da hazırlayabilirsiniz. Peki pazı çorbası nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla pazı çorbasının tarifi yazımızda...

PAZI ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

7-8 adet pazı yaprağı
3 yemek kaşığı arpa şehriye
3 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

En kolay pazı sarması nasıl yapılır? Etli pazı sarması tarifi ve yapılışı! İLİŞKİLİ HABEREn kolay pazı sarması nasıl yapılır? Etli pazı sarması tarifi ve yapılışı!

Pazı çorbası nasıl yapılır

Pazı çorbası nasıl yapılır

YAPILIŞI

Pazının yapraklarını güzelce bol suyun içerisinde yıkayın ve uzun şekilde doğrayın.

Sonrasında çorba tenceresine suyu koyun, kaynayınca arpa şehriyeleri içerisine ekleyin.

Arpa şehriyeler pişene kadar sosunu hazırlayabilirsiniz.

Yoğurt, yumurta ve unu tamamen karışana dek bir çırpma teli yardımıyla çırpın ve kaynayan arpa şehriyenin suyundan da biraz ilave ederek seyreltin.

Romatizma ve kemik ağrılarına iyi gelen mucize! Pazının faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERRomatizma ve kemik ağrılarına iyi gelen mucize! Pazının faydaları nelerdir?

Sarımsakların kabuğunu soyup, pişen arpa şehriyelerin içerisine rendeleyerek ilave edin.

Hazırladığınız yoğurtlu terbiyeyi çorbaya, sürekli karıştırarak ve azar azar ilave edin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin.

Koyulaşan çorbaya pazı yapraklarını ekleyin. hafif yumuşadığında ocaktan alarak kaseye servis edin. Üzerine isteğe göre tereyağı ve pul biberi yakarak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0