En kolay Kazdağı çorbası nasıl yapılır? Kazdağı çorbasının püf noktaları

Sofraların en güzel başlangıcı olan çorbalara yeni bir lezzet eklemek hem de hasta olmamak için tavuk çorbasını farklı farklı denemek istiyorsanız Kazdağı çorbası tam size göre. İçerisinde bulunan börülce sayesinde A vitamini depolar tavuk suyu sayesin ise tüm mikropları yok edebilirsiniz. Enfes Kazdağı çorbasının tarifi yazımızda.

Balıkesir ilinin batısında yer alan Edremit'in en gözde noktalarından birisi, hiç şüphesiz ki yemyeşil doğası ve eşsiz güzellikleriyle Kazdağları'dır. Sadece doğa harikasıyla değil lezzetleriyle de meşhur olan Kazdağları'nda nefis bir çorba içmeden sakın dönmeyin. Aslında çorba demek çok da doğru değil zira bir ana yemek gücünde, bol bakliyatlı ve ayrıca da tavuk etli, yetmiyor bir de içinde tarhana var.  Kazdağı çorbasını evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? İşte Kazdağı çorbasının pratik tarifi: 

En kolay Hanımağa çorbası tarifi! Hanımağa çorbasının içinde ne var?İLİŞKİLİ HABEREn kolay Hanımağa çorbası tarifi! Hanımağa çorbasının içinde ne var?

KAZDAĞI ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış börülce
3 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 adet tavuk but
2 adet sivri biber
2 adet domates

Leziz lahana çorbası nasıl yapılır? Evde lahana çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERLeziz lahana çorbası nasıl yapılır? Evde lahana çorbası yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Tavukları derin bir tencerenin içerisine alın. Üstünü geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın.

20 dakika kadar haşladıktan sonra iyice pişmiş olan tavuk butlarının etlerini kemiklerinden ayırın ve ayırdığınız etleri irice doğrayın.

Haşlama suyunu bir kenara ayırın.

Domateslerin kabuğunu soyun. Küp küp şeklinde doğrayın. Biberleri de tohumlarından ayırıp, ince ince doğrayın.

Bir tencereye tereyağını alın ve yağ eridikten sonra, doğramış olduğunuz domates ve biberleri tencereye alıp, yağda kavurun.

Domatesler yumuşadığında üzerine tarhanayı ekleyip, biraz karıştırın.

Salçayı ekleyip, kokusu çıkana dek kavurun.

haşlanmış nohut, haşlanmış börülce ve doğradığınız tavuk etlerini de ekleyip karıştırın ve kenara ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin.

Eğer su az gelirse üstüne kaynar su ilave edebilirsiniz.

Tuzunu da ekleyerek yarım saat pişirin. Pişen çorbayı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0