Pastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Kıyır kıyır şekerpare tatlısı tarifi

Akşama misafir varsa baklava yapmak biraz zahmet ister. Ancak şekerpare tüm tatlıları önüne geçebilecek türden. Hem kolay yapımı hem de lezzetiyle göz dolduran şekerpare tatlısının pastane usulü yapımını sizlere sunuyoruz.

Şekerpare, Türk mutfağından şerbetli ve hamurlu bir tatlı. Osmanlı mutfağında yer alır. Hamuru hazırlandıktan sonra, ufak parçalara bölünüp, yuvarlak biçiminde ayırılan Şekerpareleri fırına koymadan önce, üstlerine tuzsuz fındık, fıstık, badem, ceviz vb. kuruyemişlerden birer adet konur. Oldukça eski olan bu tatlı çeşitli yörelerde şerbetli kurabiye olarak bilinmektedir. Bu doğrultuda, 'Şekerpare tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?' sorusunun yanıtı merak edilmektedir. Peki, evde pratik ve nefis şekerpare nasıl yapılır? İşte, nefis şekerpare tarifi, malzemeleri ve yapılışı…  Kıvamı ve tadıyla tam aradığınız lezzetlerin başında gelen şekerpareyi en güzel pastaneler yapar diyorsanız ustaların lezzet sırrını sizlerle paylaşıyoruz. 

En kolay şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Gerçek şekerpare yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Gerçek şekerpare yapmanın püf noktaları

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

60 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1/4 su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı irmik
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Şerbeti için;

3 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
5 damla limon suyu

Üzeri için;

1 tutam toz antep fıstığı
1 adet yumurta sarısı

Şekerpare tatlısı

Şekerpare tatlısı

Vezir parmağı tatlısı nasıl yapılır? En kolay vezir parmağı tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABERVezir parmağı tatlısı nasıl yapılır? En kolay vezir parmağı tatlısı tarifi

YAPILIŞI

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle şerbetinden başlayın. Su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene dek karıştırın ve ardından ocağın altını açıp kaynamaya bırakın.

Kaynayan şerbete limonun suyunu ekleyerek soğuması için kenara alın. 

Ardından hamuru hazırlayabilirsiniz. Yumurtaları, margarini, irmiği ve pudra şekerini bir kapta güzelce karıştırın.

Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin. 

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra hafifçe bastırarak oval bir şekil verin. Uçlarını da parmaklarınızla hafifçe sivriltin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.

En kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları

Hazırlanan şekerparelerin üzerine yumurta sarısını sürüp, çatalla şekil verin.

180 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 17 dakika pişirin.

Pişen tatlının üzerine ılık şerbeti ilave edin.

1-2 dakika dinlendirdikten sonra Antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0