En kolay ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbasının püf noktaları

Türk mutfağının en meşhur, vazgeçilmez ve leziz tarifleri arasında yer alan ezogelin çorbası, hem doyurucu hem de besleyicidir. Hastalıklara karşı amansızca savaşan ezogelin çorbasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Peki, ezogelin çorbası nasıl yapılır? Evde daha önce dönenmiş, pratik ve kolay tarifi için ayrıntıları incelemeye başlayın.

Besleyici, şifa dolu, pratik ve bereketli ezogelin çorbasını lokantalardaki kadar lezzetli yapmak bu tarifle sandığınızdan çok daha kolay. Davetlerin akşam yemeklerinin en güzel başlangıcı olacak. Bu çorba evde de yapılabilir ama nedense özellikle esnaf lokantalarında içilen ezogelin çorbasının lezzetine doyum olmaz. Sizin için bu tarifimizde lokanta çorbasıyla ev çorbasının iyi taraflarını bir araya getiren bir tarif hazırladık.  Ezogelin çorbasının püf noktalarına dikkat ederek pişirebilirsiniz. Hem küçük hem de büyüklerin şifa deposu adını verdiği ezogelin çorbasının tarifini yazımızdan öğrenebilirsiniz. 

  • Çorba ve sulu yemeklerde daha iyi lezzet ve kıvam için soğanı rendeleme yapmamalıyız onun yerine minik minik doğramamız gerekiyor.
     
  • Eğer tavuk suyu ve et suyunuz varsa tablet yerine yarım yarıya yani 4 bardak su 4 bardak et veya tavuk suyu koyarak daha lezzetli ve besleyici çorba elde etmiş olursunuz.
     

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 çay bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz

Servisi için;

Yarım adet limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber

Lokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisinde suyu kaynatın ve içerisine kırmızı mercimekleri ekleyerek 35 dakika pişirin.

Kırmızı mercimekler pişene kadar ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Üzerine küp küp doğranmış soğanları ilave edin. Salçayı da ekleyerek kavurun.

Baharatları içerisine ekledikten sonra 2 dakika daha kavurun.

Sosu ocaktan alın. Pişen mercimeklerin üzerine sosu ekleyerek karıştırın.

Tuzunu da ayarladıktan sonra 10 dakika daha pişirin.

Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

En kolay yoğurtlu ezogelin çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu ezogelin çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yoğurtlu ezogelin çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu ezogelin çorbasının püf noktaları

EZOGELİN ÇORBASI YAPMANIN PÜF NOKTALARI

  • Ezogelin çorbası kıvamı itibari ile taneli olduğu için blender’den geçirmeyeceğimiz için haşlanmış bulgur ve pirinç ile yaparsak çorbanın içinde yanda olması istenilen şekilde tam kıvamında oluyor.
  • Ezogelin çorbasının kıvamını kontrol etmek için 5 dakika da bir baktığımız zaman kaşık ile karıştırıp bakmıyoruz. Tel çırpıcı ile karıştırıyoruz çırpıyoruz ki içindeki pirinç ve Bulgurun parçalanmasına kıvamının sağlanmasına yardımcı oluyoruz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0