En kolay yoğurtlu ezogelin çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu ezogelin çorbasının püf noktaları

Mercimek, bulgur ve pirinçten yapılan ezogelin çorbası tarifi ile çok kısa bir sürede akşam yemeği için güzel bir lezzeti sofranızla buluşturabilirsiniz. Lokanta usulü nefis ve kolay ezogelin çorbası yapımı için kollarınızı sıvayıp harekete geçebilirsiniz. Bugün sizlere yoğurtlu ezogelin çorbasının püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ezogelin çorbası, Türk mutfağına has; domates, pirinç ve kırmızı mercimek ile yapılan bir çorba. Adı, Barak Türkmenlerinden Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Uruş köyünden Ezo Gelin'in adından gelir. Özellikle soğuk havalarda içimizi ısıtacak şifa kaynağı ezogelin çorbası, sofraların vazgeçilmezi arasında yer alır. En çok tüketilen çorbalar arasında da yer alan ezogelin çorbası yapımı oldukça kolay olduğu gibi malzemeleri maliyeti de uygundur. Türk mutfağının gözde lezzetlerinden birisi olan ezogelin çorbası tarifi için doğru yerdesiniz. Ana yemeklere yakışan ezogelin çorbası tarifi vereceğiz. Evde kolay bir şekilde kalorisi düşük ezogelin çorbası yapabileceksiniz. Ezogelin çorbası nasıl yapılıyor? Yoğurtlu ezogelin çorbasının püf noktaları nelerdir? Tarifi yazımızda.

  • Lokanta mutfaklarında kullanılan en olmazsa olmaz püf noktası pirinç ve bulgurları önceden haşlamak. Zira önceden haşlanan pirinç ve bulgur ezogelin çorbasının tam kıvamında olmasının en önemli koşulu.
     
  • Soğanı asla rendelemiyorlar. Soğanları bıçakla küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ve salçayla birlikte kavuruyorlar.
     
  • Soğanları kavurduktan sonra sadece normal su değil ayrıca tavuk suyu ekliyorlar. Tavuk bulyon yerine ev yapımı tavuk suyu kullanmak ezogelin çorbasının daha lezzetli olmasını sağlıyor.
     

YOĞURTLU EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
30 gr margarin
Tuz
Karabiber

Lokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır?



Süsleme için;

1'er çay kaşığı nane
Pul biber

YAPILIŞI

Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin.

Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın.

En kolay ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbasının püf noktaları

Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ateşten alın.

Yoğurtla unu bir kâsede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın.

Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0