Pratik yaprak poğaça nasıl yapılır?

Çayın yanında severek tüketeceğiniz ve kadın günlerinde sunumu şık bir poğaça hazırlamak isteyenler için yaprak poğaçanın tarifini araştırdık. Yapımı çok pratik olan yaprak poğaça misafirlerinizin gözlerini kamaştıracak.

Sıradan poğaça tariflerinden sıkıldınız mı? Sunumu şık, yapımı kolay bir poğaça tarifi mi arıyorsunuz? Hem gözlere hem de damaklara hitap eden poğaçalar yapmak isteyen kadınlar için hazırlanan yaprak poğaçanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. 

YAPRAK POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket toz maya
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
100 gram tereyağı

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine mayayı, şekeri ve tuzu ekleyerek, karıştırın. Ardından sütü, sıvı yağı ve yumurta aklarını ekleyip, çırpın.

Unu da eleyerek azar azar içerisine ilave edin.

Yumuşak bir kıvam elde ettiğinizde dinlenmesi için üzerine bez kapatarak, 30 dakika kadar bekletin.

Hamurun arasına sürmek için tereyağını eritin ve ılıdıktan sonra 1 adet yumurta sarısı ile karıştırın. Dilerseniz biraz şeker serpebilirsiniz.

Mayalanış hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Daha sonra her 3 parçadan eşit büyüklükte 6 eşit beze elde edin. Toplam 18 beze olacak.

6 bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açarak, aralarına tereyağını sürün. Bezeleri üst üste dizin. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra ilk hazırlanan altılı hamuru bir bıçak yardımı ile sekiz üçgen parçaya ayırın. 

Üçgen hamurların tam orta kısımlarına uzunlamasına çizikler atın. Hamurun uç kısmını çizik olan yerden geçirin ve içe doğru kıvırarak yaprak şeklini verin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derecede pişirin.

Afiyet olsun...

Sineklik nasıl takılır? Sineklik takma yöntemi...

İLİŞKİLİ HABER

Sineklik nasıl takılır? Sineklik takma yöntemi...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0