En kolay köz patlıcan çorbası nasıl yapılır? Köz patlıcan çorbasının püf noktaları

Mis gibi kokan közlenmiş patlıcan ile enfes bir çorba tarifi hazırlama ne dersiniz? Yapımı çok kolay olan ve yedikçe yediren enfes közlenmiş patlıcan çorbasının tarifi haberimizin detaylarında kolayca bulabilirsiniz. Patlıcan özellikle yaz aylarında sofraların demirbaşı. Yemeği, pilavı, böreği oluyor da çorbası neden olmasın peki? Sizin için nefis bir patlıcan çorbası hazırladık.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Közlenmiş patlıcan, mangalda pişen tavukların ve etlerin yancısıdır. Ancak artık evde de patlıcan közleyebileceğiniz tencereler ve tavalar çıkarıldı. Bu tavalarla evde  közlediğiniz patlıcanlarla enfes bir çorba pişirmeye ne dersiniz? Hafif ağza gelen bir kıvamıyla çok beğeneceğiniz köz patlıcan çorbası, farklı çorbaları denemeyi sevenlerin kolayca pişirebileceği tarif. Patlıcanın her hali sağlıklı olsa da, közlenmiş patlıcana doymak mümkün değil. Genelde salatalarda yer verilen köz patlıcanı, bu kez çorba yapımında kullanıyoruz. Mangalın etten sonra, hatta etle yarışan lezzetidir köz patlıcan. Mangalda pişen tavukların ve etlerin yancısıdır. Köz patlıcanlarla nefis bir çorba hazırlayacağız. Öyle lezzetli öyle güzel ki mangal yaktığınızda sırf bu çorba için fazladan patlıcan közleyeceksiniz. Biz hafif ağza gelen bir kıvamı pek bir sevdik ama siz el blenderı yardımıyla pürüzsüz bir kıvama getirebilirsiniz. Biraz zahmetli olsa da ocakta hızlıca yapabilirsiniz. Peki köz patlıcan çorbası nasıl yapılır?

  • Patlıcanı közlemek için köz tavası kullanabilir zamandan kazanabilirsiniz.
  • Tereyağı ve unu fazla kavurmayın ve bu işlem için çırpma teli kullanın. Közlenmiş patlıcanın kabuklarını soyun ve dilerseniz ezerek çorbaya ilave edin. Eğer pürüzsüz bir çorba isterseniz el blenderıyla kıvamlandırabilirsiniz.
     
  • Patlıcanın o muhteşem kokusunu bastırmaması için pişirme esnasında herhangi bir baharat eklememelisiniz.

Patlıcan nasıl közlenir? Evde patlıcan közlemenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPatlıcan nasıl közlenir? Evde patlıcan közlemenin püf noktaları

 

KÖZ PATLICAN ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 diş sarımsak
1/8 demet dereotu

köz patlıcan çorbası tarifi

köz patlıcan çorbası tarifi

Patlıcan kızartması nasıl yapılır? Yağ çekmeden patlıcanları kızartmanın pratik yoluİLİŞKİLİ HABERPatlıcan kızartması nasıl yapılır? Yağ çekmeden patlıcanları kızartmanın pratik yolu

YAPILIŞI

Patlıcanları pişmeye yakın olacak şekilde güzelce közleyin. Ardından derin bir tencereye tereyağını ve unu alıp kokusu çıkana kadar kavurun. 

Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayın. Kavrulan unla beraber patlıcanları çevirin. Dövülmüş sarımsağı da ilave edin.

Suyu yavaş yavaş ilave edin ve hafif kaynayınca sütü ilave edip karıştırın.

Bir taşım kaynattıktan sonra tuzu, karabiberi ilave ederek, lezzetlendirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0