Tahin helvası nedir ve neyden yapılır? En kolay tahin helvası tarifi

Özellikle balık yedikten sonra çok iyi giden, tatlı krizlerinin en ucuz kaçamağı olan tahin helvasını evde yapmak ister misiniz? Yapımı çok pratik olan tahin helvası, çay ve kahvenin yanında da ikram edebileceğiniz muhteşem bir tatlı. Peki tahin helvası evde nasıl yapılır? Tahin helvasını evde yapmanın püf noktaları neler? Yazımızda bulabilirsiniz.

Türk damak tadını dünyaya yansıtan ve dünyada Türk halkına özgü olarak bilinen tahin helvası birçok ülkede Türk balı, Türk tatlısı ve Türk tahin helvası olarak adlandırılmaktadır. Geleneksel bir Türk gıdası olan tahin helvası, sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede de beğenilerek tüketilmektedir. Sabah kahvaltılarında, sıcacık ekmeğin içine, balıktan sonra mutlaka sofralara gelen tahin helvası,  kış aylarında içimizi ısıtır ve enerji verir. Fırına atıldığında enfes bir tatlıya dönüşen tahin helvası, Antep fıstığı, fındık, ceviz, badem, çikolata, kakao ile çeşit çeşit yapılabilir. Hep hazır almayı tercih ediyorsanız evde aslında helvayı çok kolay bir şekilde yapabileceğinizi keşfedememişsiniz demektir. Sadece üç malzeme kullanarak şahane bir helva yapmak mümkün. 

Balıktan sonra neden tahin helvası yenir? Fırında sıcak helva tarifiİLİŞKİLİ HABERBalıktan sonra neden tahin helvası yenir? Fırında sıcak helva tarifi

  • Verdiği enerji değeri,  tahin helvasının beslenmedeki önemini bir kez daha arttırmaktadır.
  • Besleyici değerinin yanı sıra ekonomik olması, üretiminin ve muhafazasının kolay olması hatta istenildiğinde kolayca temin edilebilmesi tahin helvasının ideal bir gıda olarak tercih edilmesinin  başlıca sebeplerindendir.

En kolay fırında sıcak helva nasıl yapılır? 3 dakikada sıcak helva tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay fırında sıcak helva nasıl yapılır? 3 dakikada sıcak helva tarifi

TAHİN HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı tahin
1 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri

tahin helvası tarifi

tahin helvası tarifi

YAPILIŞI

Yanmaz ve yapışmaz geniş bir tavaya unu alıp, kısık ateşte tahta kaşıkla kavurun.

Unun kokusu çıkana kadar ve rengi değişene kadar 10 dakika kadar kavurun.

Ayrı bir tavanın içerisine tahini alın ve orta ateşte karıştırarak ısıtmaya başlayın. Güzelce ısınınca içerisine pudra şekerini ilave edin ve karıştırın.

Ardından azar azar unu ekleyin. Kıvamını toparlamaya başladığında un ilave etmeyi bırakın.

Ayrı bir kabın içerisini yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı bu kalıbın içerisine aktarın, yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin ve ardından buzdolabında soğumaya bırakın.

Tamamen soğuduğunda tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0