En kolay taze fasulye tarifi nasıl yapılır? Taze fasulyenin yapılışı ve malzemeleri

Bahar ve yaz mevsiminin sevilen yemekleri arasında yer alan taze fasulye zeytinyağlıların baş tacıdır. Hem doyurucu hem de besleyici olan enfes taze fasulyenin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ülkemizde çok fazla tüketilmekte olan taze fasulye yemeğinin vücuda birbirinden muhteşem faydaları bulunuyor.

Akşam yemeğinde çok sık yaptığımız yemek türlerinden bir tanesi de taze fasulyedir. Bugün ne pişirsem diye düşünenler taze fasulye tarifine bakıyor.  Genellikle yaz aylarında pazar tezgahlarına gelen ve sık sık yapılan taze fasulyenin pratik tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hemen hemen her yöre tarafından sevilen taze fasulye yemeği, hem kıymalı yemeği hem de zeytinyağlısı yapılabiliyor. Taze fasulye lezzetli olması aynı zamanda hafif yemeklerde biri olmasıyla büyük küçük demeden herkesin severek yediği yemekler arasında yer alır. Göz sağlığına faydalı olduğunu duyuran uzmanlar haftada 1 kez mutlaka taze fasulye yenilmesini öneriyor. Peki taze fasulye yemeği nasıl yapılır?

Taze fasulye nasıl yetiştirilir? Toprakta ve pamukta fasulye yetişmenin yollarıİLİŞKİLİ HABERTaze fasulye nasıl yetiştirilir? Toprakta ve pamukta fasulye yetişmenin yolları

taze fasulye

taze fasulye

TAZE FASULYE TARİFİ:

MALZEMELER

600 gram taze fasulye
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz

Fasulye turşusu kavurması nasıl yapılır? Fasulye turşusu kavurması püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERFasulye turşusu kavurması nasıl yapılır? Fasulye turşusu kavurması püf noktaları

taze fasulye yemeği

taze fasulye yemeği

YAPILIŞI

Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayarak tencerenin içerisine sıvı yağ ile beraber alın. 

Sarımsakları ince cinde kesip, domatesleri rendeleyin. Hepsini tencerede güzelce kavurun.

Doğranmış taze fasulyeyi de tencereye ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Tuz, toz şeker ve sıcak suyu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.

Pişene kadar ara ara karıştırın. Pişen taze fasulyeyi ister soğuk isterseniz de ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

kıvamında taze fasulye

kıvamında taze fasulye

TAZE FASULYE YEMEĞİNİN FAYDALARI

  • Taze fasulye içeriğinde flavonoid bulunduğu için kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Düzenli bir şekilde taze fasulye tüketmek tırnak, saçlar ve cilt için inanılmaz faydalıdır. İçinde bulunan karotenler göz fonksiyonunda ve görmede azalmalara yol açmakta olan sarı nokta hastalığını engeller.
Evde fasulye tavalısı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde fasulye tavalısı nasıl yapılır?
Dünyaca ünlü şarkıcı Billie Eilish'in yaşadığı Tourette Sendromu nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü şarkıcı Billie Eilish'in yaşadığı Tourette Sendromu nedir?

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0