En kolay Ramazan şerbeti nasıl yapılır? Evde Ramazan şerbeti yapımı

On bir ayın sultanı Ramazan geldi! Uzun süren günlerde açlığınızı ve susuzluğunuzu gidecek aynı zamanda da sağlıklı bir şerbet hazırlamaya ne dersiniz? Osmanlı döneminden kalma enfes içinizi ferahlatacak Ramazan şerbetinin tarifi haberimizin detaylarında ulaşabilirsiniz.

Osmanlı döneminde Ramazan ayına özel birbirinden enfes şerbetler hem iftarda hem de sahurda sofralarda yerini alırdı. Eski zamanlarda şu anki soğuk içeceklerin yerini şerbetler doldururmuş. Birçok hastalığa iyi gelen şerbetler, özellikle Ramazan ayında sindirme yardımcı olması ve vücuttaki sıvı/şeker dengesini sağlamasıyla bilinir. Siz de evde kendi ellerinizle içince midenizi rahatlatacak, iftarda ya da iftar sonrasında rahatlıkla tüketebileceğiniz nefis bir şerbet yapabilirsiniz. Misler gibi kokusu ve enfes lezzetleriyle bu Ramazan şerbetini çok seveceksiniz. Peki ferahlatan Ramazan şerbeti nasıl yapılır? En kolay Ramazan şerbeti yapımının püf noktaları neler? İşte yazımızda:

Evde Ramazan kebabı nasıl yapılır? Enfes Ramazan kebabı tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde Ramazan kebabı nasıl yapılır? Enfes Ramazan kebabı tarifi

FERAHLATAN RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 litre su
1 çay bardağı hibiskus
2 adet elma
1 adet portakal
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı ıhlamur
1 çay bardağı şeker

ramazan şerbeti

ramazan şerbeti

En kolay pastane pidesi nasıl yapılır? Pastane usulü Ramazan pidesi tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay pastane pidesi nasıl yapılır? Pastane usulü Ramazan pidesi tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle elma ve portakalın kabuklarını soyamadan doğrayın.

Daha sonra derin bir tencereye ıhlamur ve tarçın hariç tüm malzemeleri koyalım 30 dakika kaynatın.

Ocağın altını kapatıp, ıhlamur ve tarçını ekleyin.

İçeceği süzgeçten geçirip buzdolabına soğuması için bırakın.

Soğuk soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 1 yıl önce

malzemeyi alabilecek paran varsa herşey kolay,zorluk bu pahalılıkta yapacağın şeyin malzemesini alabilme.