Antalya piyazı nasıl yapılır? Antalya usulü tahinli piyaz tarifi

Genellikle halk dilinde Antalya piyazı olarak bilinen tahinli piyaz vücudun hem tatlı hem de tuzlu ihtiyacını karşılayan enfes bir lezzettir. Yapımı çok basit olan sofralara meze olarak servis edilen tahinli piyaz adeta kaşık kaşık yediriyor. Namıdiğer Antalya piyazı olan tahinli piyaz nasıl yapılır öğrenmek için tarifimize göz atabilirsiniz.

Nefis yöresel bir tarifle daha karşınızdayız. Usulünü Antalya'dan alan tahinli piyaz, tadı ile herkesi şaşırtıyor. Onu geleneksel piyazdan ayıran en büyük özelliği, tahinli sosu. Haşlanmış fasulyelerin birazı ezilerek, tahin, sirke, limon, tuz ve ayarına göre su ilavesiyle yapılan tahinli piyazı siz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Farklı lezzetlere açık olan ve kalabalık sofraların orta kısmına yerleşen meze bölümüne ekleyebileceğiniz tarif arıyorsanız mutlaka denemelisiniz.

TAHİNLİ PİYAZ TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tutam maydanoz
2 adet haşlanmış yumurta

Tarator sosu için;

3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
1 çay bardağı tahin
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı elma sirkesi
Yarım adet limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kimyon
Tuz

antalya piyazı

antalya piyazı

YAPILIŞI

Bir gece öncesinden suyun içerisinde beklettiğiniz kuru fasulyeleri güzelce haşlayın.

Daha sonra tarator olacak sos için 3 kaşık kadar kenara alıp çatalla ezin. Tahin, sirke, limon suyu,baharat ve rendelenmiş sarımsak ile birlikte robottan geçirin.

Kıvam alan sosu fasulyelerle birleştirip, üzerine maydanoz ve haşlanmış yumurta dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0