Evde frappe kahve nasıl yapılır? Frappe kahve yapmanın püf noktaları

Sıcak havalardan bunalan aynı zamanda kahveden vazgeçemeyenler için hem soğuk olacak hem de kahvenin en güzel halini tadacağınız muhteşem bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Lezzeti damaklarda kalacak enfes frappe tarifi yazımızda.

Yunanistan’ın vazgeçilmez, müthiş derecede yaygın tüketilen, ferahlatıcı kahvesi olarak da bilinen frappe hazır kahvenin soğuk bir çeşididir. Yunan halkının ve ziyaret eden turistlerin en sevilen günlük alışkanlıklarından biri haline gelmiştir. Frappe, köpüklü olması için karıştırılan soğuk kahve çeşitlerinden biridir. Buz küpleri ile dolu uzun bardaklarda servis edilen frappe, isterse kahve isterseniz sevdiğiniz tüm karışımlarla hazırlanabilecek çoğunlukla yaz aylarında tüketilen bir içecektir. Hikayesi ise 1957 yılında Selanik Uluslararası Fuarı’nda, İsviçre’deki Nestle firmasının temsilcisi olan Giannis Dritsas, çocuklar için yeni bir ürün sunmuş. Hemen süt ile karıştırılarak ve çalkalayıcı ile vurularak yapılan bir çikolata içeceği hazırlamıştı. Yazın sıcak havalarda bunaldığınızda evde kolayca yapabileceğiniz frappe, içinizi ferahlatacak. Peki evde frappe nasıl yapılır

Nutella frappe nasıl yapılır? Evde Nutella Frappe yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERNutella frappe nasıl yapılır? Evde Nutella Frappe yapmanın püf noktaları

frappe

frappe

EVDE FRAPPE TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 tatlı kaşığı nescafe
İstenilen miktarda şeker
4-5 tatlı kaşığı su
Soğuk süt
1-2 adet buz küpü

Servis için;

Vanilyalı dondurma ya da çırpılmış krema

frappe  tarifi

frappe tarifi

Yazın içinizi serinletecek enfes içecek tarifleriİLİŞKİLİ HABERYazın içinizi serinletecek enfes içecek tarifleri

YAPILIŞI

Mikserle ya da frappe makinesiyle su, şeker ve Nescafe'yi çırpın. 

Bir bardağın içine buzları bütün olarak atın. 

Çırptığınız karışımı buzların üzerine ekleyin. 

Son olarak karışımın içine soğuk süt ekleyin. Üzerine çırpılmış dondurma ya da krema ile frappenizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Elif 9 ay önce

Bunu deneyeceğim yarın!Bunu herkes ders çalışırken içiyor bende merak ettim.