Nutella frappe nasıl yapılır? Evde Nutella Frappe yapmanın püf noktaları

Kaşık kaşık yemesi zaten çok güzel, şöyle lıkır lıkır içmesi de mükemmel olan muhteşem bir kahve tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Hem çikolata hem de kahve tadını doyasıya çıkarmak istenler için enfes nutella frappe tarifi tam size göre.

Yunanistan'ın vazgeçilmez lezzeti frappe son yıllarda ülkemizde de popüler bire şekilde tüketilmeye başlandı. Her evde bulunan malzemelerle yapılabilen frappe, özellikle yazın tercih ediliyor. Ancak sıcak frappe içmekte mümkün. Uzun zamanlı, yavaş yavaş içilmeye elverişli olan frappe, içimi keyiflidir. Frappe'nin keşfi ise "Atina’nın Pangrati semtindeki büyük parkın tam karşısında 1964 yılında açılan bir mekanda keşfedildi. Mekanın adı; ‘Lentzos cafe’. Sahibi Hristo ilk başta pasta, meşrubat satıyordu. Günün birinde kahveyi az suyla mikserde çalkaladı. Tadını beğendi ama bir şey eksikti. Şeker katınca kahvenin krema gibi köpük yaptığını gördü. Biraz da süt kattı. Daha da lezzetli oldu. Biraz daha soğuk olması gerek diye düşündü. Birkaç parça da buz ekledi. Yudum yudum içilmesi için de pipet. Frape’nin adı-şanı kısa sürede yayıldı Atina’da." Günümüzde geliştirilen frappeye nutellalı tarifi de eklemek ister misiniz? İşte nutellalı frappe tarifi:

Evde frappe kahve nasıl yapılır? Frappe kahve yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde frappe kahve nasıl yapılır? Frappe kahve yapmanın püf noktaları

NUTELLA FRAPPE

NUTELLA FRAPPE

NUTELLA FRAPPE TARİFİ:

MALZEMELER

200 ml soğuk süt
1 tatlı kaşığı Nutella
1 tatlı kaşığı granül kahve

Nutella frappe nasıl yapılır?

Nutella frappe nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Tüm malzemeler robottan geçirin.

Süsleme için bardağın kenarına Nutella sürün, ardından yarım fındıklar ile kapayın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0