Damla tatlısı nasıl yapılır?

Klasik tatlıların dışında hem yapımı çok kolay hem de görünümüyle sofralara yeni bir soluk getirecek damla tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Misafirlerini şaşırtmayı sevenler için damla tatlısının pratik tarifi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Damla tatlısı, hem şerbetli hem hafif olmasıyla herkes tarafından çok beğeniliyor. Şekli  muhteşem olan damla tatlısı, şekerpareyi andırsa da ondan çok farklı bir lezzete sahiptir.  Şekliyle, sunumuyla ve tadıyla misafirlerinize ve sevdiklerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz damla tatlısının yapımı oldukça pratik!  Şık sofralarınızın vazgeçilmezi haline gelecek damla tatlısına sevdikleriniz de bayılacak, herkes tarifiniz isteyecek. Peki damla tatlısı nasıl yapılır? Damla tatlısı püf noktaları nelerdir?

DAMLA TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
3, 5 su bardağı su 
Yarım limon suyu

Hamuru için;

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım margarin
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 kabartma tozu
3, 5 su bardağı un

Arasına koymak için;

Kavrulmuş badem

Bulamak için;

İrmik

damla tatlısı tarifi

damla tatlısı tarifi

YAPILIŞI

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle şerbetinden başlayın. Geniş bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ocağa alıp kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocağı kapatıp soğuması için kenara alın.

Ayrı bir kabın içerisinde un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri güzelce karıştırın.

Ardından unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş içerisine ilave edin.

Yumuşak ve homojen bir kıvama gelen hamuru damla şeklini verip, irmiğe bulayın. Ortasına badem yerleştirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

180° derecede 25 dakika kadar pembeleşene kadar tatlıları pişirin.

Pişen tatlıları fırından aldıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.

Üstünü başka bir fırın tepsisiyle kapatıp sıcak fırında sadece 5 dakika kadar bekletin.

Şerbetini çeken tatlıları servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0