Adana usulü nefis bici bici tatlısı tarifi! Bici bici tatlısı nedir ve nasıl yapılır?

Adana ve Mersin yöresine ait olan bici bici tatlısı özellikle yaz aylarında satış rekorları kırıyor. Adeta serinleten ve Adana'nın yemekten vazgeçemediği bici bici tatlısı buz püresi, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten yapılıyor. Peki Adana usulü nefis bici bici evde yapılır mı? Adana usulü nefis bici bici tarifi yazımızda bulabilirsiniz.

Adana'da sıcakların kendini iyice hissettirmesiyle birlikte bunalan vatandaşlar, "bici bici" olarak bilinen yöresel soğuk tatlıyla serinlemeye başladı. Buz püresinin arasına karıştırılmış nişasta üzerine mevsim meyveleri, gül suyu ve şerbetin döküldüğü bici bici, en az 5 liradan alıcı buluyor. Osmanlı döneminden bugüne kadar yapıla gelen bu tatlı Cumhuriyet döneminde bici bici olarak adını almıştır. Daha önceleri şerbet, karsambaç adıyla anılmıştır. En bilinen şekliyle rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten oluşur. Nişasta ve sudan elde edilen muhallebi, tepsinin içine dökülerek en az 4 saat dinlendirilir. Soğuyup, kıvamını toparladıktan sonra üzerine rendelenmiş buz serpilir ve güllü bir şerbet ile pudra şekeri ilave edilir. Ancak bici bici tatlısı evde de kolay bir şekilde yapılabiliyor. Nasıl mı? Adana ve Mersin'in vazgeçilmezi enfes bici bici tarifi haberimizin detaylarında.

Karsambaç nedir ve Karsambaç nasıl yapılır? Evde karsambaç yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKarsambaç nedir ve Karsambaç nasıl yapılır? Evde karsambaç yapımının püf noktaları

BİCİ BİCİ TARİFİ:

MALZEMELER

Muhallebisi için;

1 paket buğday nişastası
1 litre su
1 çay bardağı şeker

Şerbeti için;

1 litre su
Şeker
Kırmızı gıda boyası

Süslemek için;

Çok az kırmızı gıda boyası
1 tatlı kaşığı su

Üzerine;

Pudra şekeri
Gül suyu
Muz
Çilek

bici bici tatlısı nasıl yapılır?

bici bici tatlısı nasıl yapılır?

YAPILIŞI

İlk önce tarifi muhallebiyi pişirerek paylaşın. Pişen muhallebiyi tepsiye soğuması için dökün.

Daha sonra şerbeti yaparak buzluğa koyun. Şerbet donunca, muhallebi de jöle kıvamına gelince dolaptan çıkarın.

Bir dondurma kasesi yada çorba kaselerine ilk önce muhallebiyi kare bir dilim kesip enlemesine ortasını da keserek minik kareler şeklinde doğrayın.

Sonra üzerine şerbet olan buzu kaşık ile kazıyarak, kare kare doğranan muhallebinin üzerine doldurun, süslemek için muz ve çilek dilimleri ekleyip üzerine pudra şekeri ve gül suyu döküp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

nail 4 yıl önce

boya yerine pekmez veya başka doğal tatlandırıcı katılsa daha iyi olur boya ve buzla serinliyorlar hiçbir besleyici özelliği yok sağlıksız gıda

Toplam 4 beğeni

Adanalı 4 yıl önce

Gıda Boyası yerine kırmızı gül yapraklarını bir gün su içerisinde güneşte bekletin yeter. Orijinal Bici Bici'de böyle yapılır.

Toplam 2 beğeni

OZAN 4 yıl önce

Aynı yorumu ben yapacaktım. Doğal olmasını istiyorsanız gıda boyası gibi kimyasallardan uzak kalın.

Toplam 1 Beğeni