Karsambaç nedir ve Karsambaç nasıl yapılır? Evde karsambaç yapımının püf noktaları

Karsambaç veya karlamaç, rendelenmiş buz veya temiz karın üzerine tatlı bir şurup ekilerek hazırlanan bir tatlıdır. Türkiye'nin güney illerinde daha çok rastlanan bir tatlıdır. Yayla kültürü olan bölgelerde tüketilir. Peki karsambaç nasıl yapılır? Karsambaç yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte sorunun yanıtı:

Temiz kar veya rendelenmiş buz ile hazırlanan karsambaç, çok eski zamanlardan kalma bir tatlıdır. Yapımında dağlardan veya kuyulardan toplanan el değmemiş temiz kar kullanılır. Güney illerinde çok meşhur olan bu tatlı, Adana'nın meşhur bici bici tatlısına benzer. Karsambaç, damak zevkine göre farklı çeşitlerle yapılabilir. En bilindik versiyonu pekmezle yapılanlardır. Ancak bal ve gül suyu ile hazırlanan karsambaç tatlısının sevenleri de oldukça fazladır. Özellikle yayla kültürünün yaygın olduğu bölgelerde tüketilir. Malzemeler hazırsa, karsambaç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Karsambaç

Karsambaç

KARSAMBAÇ TARİFİ:

MALZEMELER

Pekmezli karsambaç için:

1 kase temiz kar
2 yemek kaşığı dut veya üzüm pekmezi

Ballı karsambaç için;

1 kase temiz kar
1 yemek kaşığı gül şurubu
20 ml. bal
Su

Adana usulü nefis bici bici tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABERAdana usulü nefis bici bici tatlısı tarifi

Karsambaç faydalı mı

Karsambaç faydalı mı

YAPILIŞI

Öncelikle karsambaç yapımında mutlaka temiz kar kullanılmalı, yoksa rendelenmiş buz parçalarına yer verilmelidir.

Pekmezli karsambaç için; Bir kase karın üzerinde pekmezi gezdirin. Kaşıkla hafifçe karıştırarak pekmezin yayılmasını sağlayın.

Sorbe nedir ve sorbe nasıl yapılır? En kolay narlı sorbenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERSorbe nedir ve sorbe nasıl yapılır? En kolay narlı sorbenin püf noktaları

Karsambaç yapılışı

Karsambaç yapılışı


Dilerseniz, lezzetini arttırmak için üzerime krem şanti veya dondurma ekleyebilirsiniz.

  • Ballı karsambaç için; Bir kaseye temiz karı alın ve kaşıkla karıştırın. Bal ve suyu başka bir kasede karıştırarak şurup haline getirin.


Hazırladığınız bal şurubunu karın üzerinde gezdirin ve özdeşleşmesi için kaşıkla karıştırın.

Aromatik bir tat vermek için, gül şurubunu balın üzerine ilave edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0