Salep kaç kalori? Salep kilo aldırır mı? Salep diyette içilir mi? 1 bardak salep kaç kalori

Yapışkan özelliği, tadı ve aroması ile kış mevsiminin aranılan en lezzetli keyifli içeceği olarak bilinen Bucak salebi, kilosu 3500 liradan satışa sunuluyor. Tarihi çok eskiye dayanan salep faydalarının ne olduğu ve kilo aldırıp aldırmadığı internette merak edilirken fiyatı da şaşırttı. Sütle hazırlanan kilo aldırır mı, salep kaç kalori? İşte tam mevsimi olan salebin faydaları ve merak edilen tüm detaylar...

Salep, orkide bitkisi yumrularında elde edilen bir içecektir. Mayıs ve Haziran aylarında toplanan bu yumrular toz haline getirilerek toz salep oluşturulur. İster sütle isterseniz de su ile hazırlayacağınız salep kış mevsiminde vücut ısınmasını sağladığı için soğuk havalarda da koruma görevi üstlenir. Mis kokusuyla adeta sizi kendine çeken salep aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır. Hazırladığınız salep içeceğinin içine tarçın ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Diyetisyenlerinde diyet listelerinde yer verdiği salep kaç kalori? İşte cevaplar:

Tahin kaç kalori? Diyette tahin yenir mi? Tahin kilo aldırır mı Diyette tahin yenir mi?İLİŞKİLİ HABERTahin kaç kalori? Diyette tahin yenir mi? Tahin kilo aldırır mı Diyette tahin yenir mi?

Osmanlı'dan günümüze geleneksel damak tadına hitap eden salep içeceği, vücut sıcaklığını artırması, hoş kokusu ve şifa özelliğiyle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezlerinden biridir.

İŞTE SALEBİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

  • - Salebin faydaları saymakla bitmiyor. Kış mevsiminde sıcak olarak tüketebileceğiniz salep kabızlık ve şişkinliği giderir,
  • - Hafızayı ve zihni güçlendirmede etkilidir,
  • - Göğüs hastalıklarını giderir.
  • - Sindirimi kolaylaştırır.
  • - Hemoroid şikayetlerinin azaltılmasında ve basur hastalığı tedavisinde büyük yarar sağlar, 
  • - Öksürük ve bronşiti giderir.
  • - Adet düzensizliğine iyi gelir.
  • - Yağ yakma hızını arttırır.
  • - Vücudun ısınmasını sağlar.

KİLOSU 3500 LİRAYA ÇIKTI

Burdur'un Bucak ilçesinde, Toros Dağları'nın yüksek kesimlerinde yetişen yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen salep, lezzetiyle kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alıyor. Yapışkan özelliği, tadı ve aroması ile bilinen Bucak salebi, kilosu 3500 liradan satışa sunuluyor.

  • Yüksek kesimlerde yetişen yumrular, yıkanıp kaynatıldıktan sonra güneşte 6-8 ay kurutuluyor.
  • Kurutulmuş salep yumruları, taş değirmende öğütülüp, toz haline getirildikten sonra kaynatılmış inek sütü ve şekerle buluşturuluyor.
  • Salep, 1 saat daha kısık ateşte karıştırılarak kaynatılıp, içime hazır hale geliyor. Tadı ve aromasıyla damakta lezzet bırakan Bucak salebinin, birçok kente satışı yapılıyor.

SALEP KAÇ KALORİ?

1 bardak salep kaç kalori

1 bardak salep kaç kalori

SALEP KİLO ALDIRIR MI?

Diyetisyen Cansu Tektunalı salebin kilo verme üzerine etkileri hakkında şu açıklamayı yaptı. Salep zayıflama programlarında tavsiye ettiğim bir içecektir. Salep glikomannan adı verilen bir tür mide şişirici özelliğine sahip lif içerir. Böylece tokluk hissini arttırarak iştahı baskılar. Salep ayrıca kişiye enerji de verir. 1 fincan süt için 1/2 çay kaşığı salep eklemek yeterli olacaktır.

 salep kilo aldırır mı

salep kilo aldırır mı

SALEP NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

  • Yarım çay kaşığı salep
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı bal ya da hurma şurubu (İsteğe bağlı)
  • 1 light su bardağı süt

salep nasıl yapılır

salep nasıl yapılır

Hazırlanışı:

- Yarım yağlı ya da az yağlı sütü alın. Bir cezvenin içinde kaynatın. Daha sonra kaynayan sütün içine salep tozu karışımını ekleyin.

- Karıştırmaya devam edin. Kaynamakta olan süt kıvamını aldıktan sonra zencefil ve tarçını ilave edip güzelce karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.

- Salep içeceğinden ağzınıza tatlı gelmesini istemiyorsanız 1 çay kaşığı bal ya da hurma şurubu ilave edin.

Afiyet olsun...

En kolay patates mücveri nasıl yapılır? Patatesten mücver yapımının püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay patates mücveri nasıl yapılır? Patatesten mücver yapımının püf noktaları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Reis 2 yıl önce

Tarladan toplamak yasak. Fiyatı 1500tl. En iyisi zenginler icsin.

Toplam 1 beğeni

M.ADİL ÖNER 2 yıl önce

YA KARDEŞİM BİR LEZZETİ ANLATIRKEN OSMANLI PADİŞAHLARI SÖZÜNÜ NEDEN İLAVE EDİYORSUNUZ.ONLAR SARAYDA VAKİTMİ GEÇİRDİ.SEFERDEN SEFERE BİR ÖMÜR.EVET SAHLEP ÇOK ŞİFALI VE GEÇMİŞ TARİHLERDEN BERİ BU NİYETLE İÇİLİR.BİR YEMEK TARİFİ ALTINA OSMANLI PADİŞAHI VS YAPMAYALIM. hayatlarında çok az zaman saraylarda geçti o anlar bile DEVLET İŞLERİ İLE İÇTİMA HALİ İLE.

Toplam 7 beğeni

Mustafa Pamuk 2 yıl önce

Padişahlar veyabaşkaları bunu yese içse nolur. Ölmemişlermi.

Toplam 4 beğeni