Kahvaltılık donmuş kavurma nasıl yapılır? En kolay donmuş kavurma tarifi

Lezzeti, kendine has kokusu ve kahvaltılara verdiği enfes tat ile herkesin severek yediği donmuş kavurmayı kurban bayramındaki etlerle yapabilirsiniz. Tadı ve kıvamı tam yerinde olacak kahvaltılık kavurmanın tarifine bugünkü yazımızdan kolayca ulaşabilirsiniz.

Kahvaltılık kavurma, günün her saatinde lezzetiyle damakları şölene çevirecek olan bir lezzettir. Bir kez tadına bakanların hayran kaldığı donmuş kavurma, kurban bayramında kesilmiş etlerle de kolayca yapılabilir. Protein, demir, çinko bakımından oldukça zengin olan kahvaltılık kavurma kurban etini saklamanın da en basit yöntemleri arasındadır. Kasaplarda şimdilerde çok pahalı fiyatlara satılan kahvaltılık kavurmanın pratik tarifini yazımızda görebilirsiniz.

En kolay et nasıl marine edilir? Et marine sosu yapmanın püf noktaları!İLİŞKİLİ HABEREn kolay et nasıl marine edilir? Et marine sosu yapmanın püf noktaları!

KAHVALTILIK KAVURMA TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
200 gram iç yağı

donmuş kavurma tarifi

donmuş kavurma tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle kuşbaşıdan daha küçük şekilde doğranmış olan etleri, çelik bir tencerede bütün bir soğanla beraber güzelce kavurmaya başlayın.

Tahta kaşıkla önce yüksek ateşte sonra orta ateşte karıştırarak pişirmeye bırakın.

Etler suyunu çekene kadar karıştırdıktan sonra 1 saat kadar pişince yumuşayan etin içerisinde bütün soğanı alın.

Kıymayla yapılan kolay ve lezzetli yemek tarifleriİLİŞKİLİ HABERKıymayla yapılan kolay ve lezzetli yemek tarifleri

Suyunu çekmiş olan etlerin üzerine iç yağı ilave edin. Kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika boyunca, yağlar eriyene dek pişirin.

Piştikten sonra tuzunu ilave edip karıştırın. Ilık hale gelmesini bekletmeye bırakın.

Bu sırada 1,5 litrelik su şişesinin ağzı kısmını kesip, etleri içerisine doldurun. Bu işlemi sıkı sıkı bastırarak yapın. En son streç filmle ağzını kapatın.

Soğuduktan sonra buzluğa koyup, en az 5 saat kadar bekletin.

İyice donduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0