Pratik erişte böreği nasıl yapılır?

Çay saatine misafir bekliyor ve çayın yanında servis edebileceğiniz edebileceğiz leziz tarifler arıyorsanız mutlaka erişte böreğini denemelisiniz. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz aynı zamanda misafirlerinizin çok beğeneceği erişte böreğinin tarifi bugünkü yazımızda.

Erişte, makarna hamurundan yapılan uzun uzun kesilmiş hamur parçalarına verilen isimdir. Genellikle köy sofralarının vazgeçilmezi olan köy eriştesi tereyağıyla pişirilip sunulduğunda herkes tarafından çok sevilir. Et yemeklerinin yanında sevilerek yenilen köy eriştesiyle enfes bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Çat kapı gelen misafirlerinize ya da acıktığınızda pratik şeyler hazırlamak istiyorsanız erişte böreği tam size göre. Peki bu kadar överek anlatttığımız erişte böreği nasıl yapılır? 

ERİŞTE BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram köy eriştesi
2 yumurta
2 çay kaşığı tuz
Haşlamak için yeterli miktarda su
Kızartmak için sıvı yağ

erişte böreği

erişte böreği

YAPILIŞI

Köy eriştelerini tuzu eklenmiş kaynayan suyun içerisinde güzelce haşlayın.

Ardından suyunu süzüp, 5 dakika kadar dinlendirin.

Yumurtaları ve sıvı yağı içerisine ekleyerek hızlıca karıştırın.

Orta boy tavaya hazırladığınız erişteyi koyup, güzelce alt üst pişirin.

Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0