Marlenka tatlısı nedir? En kolay marlenka tatlısı nasıl yapılır?

Yumuşacık ve hafif tadı ile vazgeçilmez tatlılarınızın arasına girecek Marlenkayı, evinizde kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Son zamanların en popüler tatlısı olan marlenkanın hem püf noktalarını hem de evde denemek için mutlaka hazırladığımız tarifi denemelisiniz.

Marlenka, Eski Sovyetler Birliği ülkesinde en popüler olan eski bir kektir. Ana malzemesi bal ve yoğunlaştırılmış sütten yapılan marlenka tatlısı, uzun uğraşlar sonucunda elde edilmiştir. Krema dolgulu pandispanya katmanlarından oluşan marlenka damaklarda bıraktığı lezzet ile adeta iz bırakıyor. Hem kekinde hem de kremasında bal içermesi kendine hayran bıraktırıyor. Şimdilerde hazır paketlenmiş olarak marketlerde satılan marlenka tatlısını evde kolayca yapabilirsiniz. Tadının hafifliğiyle çay saatlerinin, altın günlerinin iddialı tatlısı olacak marlenkanın tarifi yazımızda.

Sütlü lokma tatlısı nasıl yapılır? En güzel sütlü lokmaİLİŞKİLİ HABERSütlü lokma tatlısı nasıl yapılır? En güzel sütlü lokma

MARLENKA TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 su bardağı şeker
3 bardak un
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı bal
1 paket kabartma tozu

Kondanse süt için;

5 bardak süt
2 bardak şeker

Krema için;

5 bardak süt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir bardak un 

Süslemek için;

500 gram fındık içi

En kolay krem karamel tatlısı nasıl yapılır? Krem karamel tatlısının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay krem karamel tatlısı nasıl yapılır? Krem karamel tatlısının püf noktaları

marlenka nasıl yapılıur

marlenka nasıl yapılıur

YAPILIŞI

Şeker ve yumurtaları bir kabın içinde iyice çırpın. Daha sonra tereyağını eriterek bu karışımın içine koyun.

Bir süre karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin. Malzemeleri karıştırırken mümkün olduğunca tahta kaşık kullanmaya dikkat edin. 

Hazırlanan keki düz bir fırın tepsisine dökün ve 120 derecede pişirin. 

Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı! En kolay kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçülü kemalpaşaİLİŞKİLİ HABEREv yapımı Kemalpaşa tatlısı! En kolay kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçülü kemalpaşa

Kondanse sütü hazırlamak için, sütü kaynatın ve kaynadıktan sonra içine şeker ekleyin. Şekerle birlikte bir süre daha kaynatmaya devam edin.

Tamamen kaynayınca ocaktan alın. 

Krema için, süt, yumurta, tereyağı ve balı tencerenin içinde iyice çırpın.

Çırpılan karışımın içine unu ekleyerek çırpmaya devam edin, daha sonra içine un katarak ocağın üzerine alın ve pişirin. 

Pişen keki şeritler halinde kesin. Katların arasına kremayı sürerek üst üste koyun. En üste fındıkları koyarak süsleyin ve servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0