En kolay soğan çorbası nasıl yapılır? Fransız usulü enfes soğan çorbası tarifi

Vitamin dolu çorbaların başında gelen Fransız soğan çorbası ilk adını duyduğunuzda biraz tuhaf gelecek ancak tadını yudumladığınızda çok beğeneceğiniz soğan çorbasını denemek ister misiniz? Yapımı oldukça kolay olan soğan çorbasının yapımı bugünkü tarifimizde.

Soğan çorbası, hem iştah açan hem bağışıklığı kuvvetlendiren, aynı zamanda ağrı kesici, pek çok vitamin ve mineralle kaplı Fransızların geleneksel yöntemlerle hazırladığı enfes bir yemektir. Soğan ve sarımsağı bir arada kullanıp kısık ateşte karamelize ettikten sonra tavuk suyu ile buluşan soğan çorbası bir ödülü hak ediyor. Kıvamını bir kez tutturduğunuzda sık sık içmek isteyeceğiniz Fransız soğan çorbasının her kaşığında şifa bulunuyor. Uzmanların mutlaka içilmesi gerektiğini önerdiği bu çorbayı denemek için tarifimizi hazırlayabilirsiniz.

Soğan turşusu nasıl yapılır? Evde soğan turşusu yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERSoğan turşusu nasıl yapılır? Evde soğan turşusu yapmanın püf noktaları

SOĞAN ÇORBASI PÜF NOKTALARI:

  • Tarifte kullanacağınız soğanın acılığını almak için, tuz ile ovun ve bol suda durulayın.
  • Soğanların parça parça olmasını istemiyorsanız, rendeleyebilirsiniz.
  • Soğanın ağır kokusunu gidermek için, suyun içerisine limon sıkabilirsiniz.
  • Çorbada topaklanmalar oluşmaması için karıştırma işlemini bırakmayın. Dilerseniz, pişirme işleminden sonra mikserden geçirebilirsiniz.

FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım baget ekmek
100 gram gravyer peyniri 
Karemelize edilmiş soğan
İnce kıyılmış maydanoz

soğan çorbası nasıl yapılır

soğan çorbası nasıl yapılır

Arpacık soğan yerine kuru soğan kullanılabilir mi? İşte cevabı İLİŞKİLİ HABERArpacık soğan yerine kuru soğan kullanılabilir mi? İşte cevabı

YAPILIŞI

Tereyağını tencereye atıp ay şeklinde kesinmiş kuru soğan ve sarımsakları içerisine atın.

Daha sonra iyice yumuşayınca tavuk suyunu ilave edip, yarım saat kadar kaynattıktan sonra blenderdan geçirin.

Ekmekleri dikdörtgen parçalara ayırıp, peyniri rendeleyin.

Kaseye aldığınız çorbanın üzerine önce ekmeği sonra peyniri koyup 10 dakika bekletin.

Peynir eridiğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0