En kolay ve lezzetli Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin iç harcı

Üzerine ister yoğurtlu sos isterseniz de sade bir şekilde tüketebileceğiniz Rumeli böreği, iç harcı ile damaklarda iz bırakıyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı ve kıvamından dolayı çok beğenerek yapmak isteyeceğiniz Rumeli böreğinin tarifini denemek için yazımızın içeriğini inceleyebilirsiniz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ana yemek yerine servis edebileceğiniz  Rumeli böreği, yapım aşaması olarak sosyete mantısı ile benzerlik gösteriyor. İç harcında haşlanmış ve didiklenmiş tavuk olan Rumeli böreği, sunumu ve lezzeti ile herkesin severek tüketecek. Farklı börek tarifleriyle misafirlerinizi şaşırtmayı seviyor aynı zamanda sofralarınızı süslemek istiyorsanız Rumeli böreği tam size göre. İlk tadına baktığınızda sos sonrasında ise tavuk suyunun enfes tadıyla buluşan damaklar şölene dönüşecek. Üzerine 'Tereyağı Lezzeti' ve kırmızı toz biberini kızdırıyoruz ve bu son dokunuşla yemeğimizi servis ediyoruz. Peki Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin püf noktaları nelerdir?

RUMELİ BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yufka
1 adet kemikli tavuk göğüs eti
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber

Sosu için;

2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke
2,5 su bardağı tavuk suyu
Tuz

Üzeri için;

Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Orijinal Arnavut böreği nasıl yapılır? En kolay Arnavut böreği tarifiİLİŞKİLİ HABEROrijinal Arnavut böreği nasıl yapılır? En kolay Arnavut böreği tarifi

rumeli böreği tarifi

rumeli böreği tarifi

YAPILIŞI

Yufkaları 4 parçaya bölüp, sıvı yağ ile yağlayın. Daha sonra bol limonlu suyun içerisinde haşlanan tavukları, didikleyin.

Tuz ve karabiber ile beraber harmanladıktan sonra yufkanın geniş kısmına koyarak gül şeklini verin.

En kolay çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktası nedir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktası nedir?

Tüm yufkalar için aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine dizin.

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen böreklerin üzerine tavuk suyu gezdirin. En son tekrar fırına verip, sosunu hazırlayın.

Sosla beraber börekleri servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0