Pideli ayak paça nasıl yapılır? Manisa'nın 4 asırlık lezzeti pideli ayak paça tarifi

Osmanlı döneminden bu günlere kadar gelen, tam 4 asırlık tarifiyle damaklarda iz bırakan pideli ayak paçanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Manisa'nın Kırkağaç ilçesine özgü yapılan pideli ayak paça, ilk kez tadanlar, müdavimi oluyor. Peki evde pideli ayak paça nasıl yapılır?

4 asırlık geçmişe sahip Kırkağaç'a özgü 'Pideli ayak paça' yemeği, parmak ısırtıyor. Damakta bıraktığı leziz tadıyla pideyi ayak paça, Manisa'nın ilçelerden birçok kişinin yıllardır bir araya gelmesiyle ilk kez yapılmıştır. Yöreye özgü pide, paça ve paça eti suyundan yapılan ve porsiyonu 10 lira olan lezzet, ilk kez tadanların adeta hayran kalıyor. Sağlığa faydalarıyla yıllardır severek yenilen bu yemek için uzmanlar,  "Zengin vitamin ve mineral içeriği nedeniyle doğal antibiyotik. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten korur" diyor. Evde yapmak isteyeler hazırladığımız tarifi deneyebilir.

Paça çorbası nasıl yapılır? İnanılmaz faydalı evde paça çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERPaça çorbası nasıl yapılır? İnanılmaz faydalı evde paça çorbası tarifi

pideli ayak paça

pideli ayak paça

PİDELİ AYAK PAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

Dana kellesi
Kaval kemiği
Dana ayağı
Su
Tırnak pide
Tuz
Kırmızı biber 

ayak paça tarifi

ayak paça tarifi

Maraş usulü paça çorbası nasıl yapılır? Maraş paçasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERMaraş usulü paça çorbası nasıl yapılır? Maraş paçasının püf noktaları

YAPILIŞI

Öncelikle dana kellesi, kaval kemiği ve dana ayağı düdüklü tencerede kaynatın.

Ardından kemiklerden etleri ayırıp güzelce didikleyin.

Daha sonra haşlanan su ile dilimlenen pideleri ıslatın.

Üzerine etleri koyarak tekrar suyla ıslatın. En son üzerine pul biber ve tereyapı kızdırıp güzelce gezdirin.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0