En kolay susamlı çıtır börek nasıl yapılır? Susamlı çıtır böreğin püf noktaları

Çıtır çıtır fırından sıcacık çıkan bir börek hazırlamak ister misiniz? Çay saatlerinize eşlik edecek yapımı da yemesi çok pratik olan susamlı bir çıtır börek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Çocukların da çok seveceği bu börek misafirlerinizin de hoşuna gidecek.

Susam simitlerin, pidelerin, böreklerin vazgeçilmez bir baharatıdır. Ana vatanı Afrika olan susam Türkiye’de sıcak olan bölgelerde yetiştirilmektedir. Susam Afrika’da, Asya’da, Avrupa’da da üretilmektedir. Her bir parçası ve her bir hali çok değerli olan susam, kozmetik sektöründen yemek sektörüne kadar hemen hemen her sektörde kullanılıyor. Solunum yollarına iyi gelen bronşit, nefes darlığı gibi hastalıklara karşı direnç gösteren susam eklenen yemeklerin de içerisine çok yakışıyor. Çıtır çıtır tadı olan susam ile enfes bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Yağ oranı ve enerji değeri çok yüksek bir besin olan susam protein, kalsiyum, magnezyum, potasyum mineraller ve B vitaminleri açısından çok zengin olan susamlı çıtır börek tarifi bugünkü yazımızda.

Balkabaklı çıtır börek nasıl yapılır? En kolay balkabaklı börek tarifiİLİŞKİLİ HABERBalkabaklı çıtır börek nasıl yapılır? En kolay balkabaklı börek tarifi

susamlı çıtır börek tarifi

susamlı çıtır börek tarifi

SUSAMLI ÇITIR BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yufka
3 adet patates
Pul biber
Tuz
Karabiber
Susam
1 bardak süt
2 kaşık sıvı yağ
2 bardak su

Çayın yanında enfes olacak börek...

Çayın yanında enfes olacak börek...

Pratik kaşarlı kalem böreği nasıl yapılır? Kaşar peynirli kalem böreği tarifiİLİŞKİLİ HABERPratik kaşarlı kalem böreği nasıl yapılır? Kaşar peynirli kalem böreği tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri güzelce rendeleyin. Bir kabın içerisine alıp üzerine karabiber, pul biber ve tuzu içine koyup karıştırın.

Yufkaları masanın üzerine açıp, üçgen bir şekilde kesin. Ayrı bir kabın içerisinde süt ve sıvı yağı karıştırın.

İç harcı koyup sütlü karışımından içerisine sürün. Rulo şeklinde sarıp sütlü karışıma bandırın.

Susam koyup yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar kızarana kadar pişirin.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0