Tadını unutamayacağınız kumru nasıl yapılır? En kolay İzmir kumru tarifi

Sandviç tarzı yemekleri yemeği seviyorsanız bu haber tam size göre. Genellikle yaz aylarında sokaklarda ya da büfelerde satılan kumrunun tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İçerisindeki özel sosu ve kıvamıyla çok beğeneceğiniz kumru, öğrencilerin vazgeçilmezi. Peki evde kumru nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...

Çok sevilen sokak lezzetlerinden olan kumruyu evinizde yapmak ister misiniz? İzmir'in meşhur lezzetlerinden kumru, sandviç ekmeğinin arasına domates, biber ve tulum peyniri konularak hazırlanan soğuk bir sandviçtir. İzmir'e gittiğiniz zaman sokak satıcılarında, tezgahlarda ya da pastahanelerde görmeniz mümkündür. Günümüzde içerisine kömürde pişmiş sucuk, sosis, salam, kaşar peyniri ve domatesin yanı sıra ketçap ve mayonez de eklenerek hazırlanan sandviçlere de kumru denmiştir. Her iki türlüsü de güzel olan kumruyu İzmir'de yeme şansınız yoksa evde de basitçe hazırlayabilirsiniz.

En kolay ıslak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ıslak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger püf noktaları

KUMRU TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım ekmek
4 adet sosis
3 adet salam
5 dilim sucuk
4 dilim  kaşar peyniri
3 dilim domates
Ekmeklere sürmek için oda ısısında tereyağı
Arzunuza göre ketçap, mayonez, salatalık ya da cin biber turşusu

kumru tarifi

kumru tarifi

En kolay sosisli milföy böreği nasıl yapılır? Sosisli börek tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay sosisli milföy böreği nasıl yapılır? Sosisli börek tarifi

YAPILIŞI

Sucukları halka halka doğrayın. Daha sonra sosisleri uzun şeritler halinde kesin. Bu işlemin ardından sosis, salam ve sucukları yağın içinde soteleyin. 

Ekmeği iki parçaya ayırın ve tost makinesinde kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine tereyağı sürün ve kaşar dilimleri hala sıcakken üstüne koyun. 

Ekmeğin üzerindeki kaşarlar eriyince tavada kızarttığınız malzemeleri ekmeğin içine yerleştirin. Daha sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin. 

Son olarak içine ketçap, mayonez ekleyerek servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Melek 3 yıl önce

Cok iyi bir yemek