Meşhur portakallı ördek nasıl yapılır? Evde portakallı ördek tarifi

Çok uzun yıllardır dizi ve filmlerde adından söz edilen, genellikle ağır misafirlere hazırlanan portakallı ördek tarifi Google'da en çok arananlar listesine girdi. Kulaktan dolma bilgilerle portakallı ördeğin çok zor olduğunu düşünenler için pratik tarifi hazırladık.

Ördek eti, kanatlı bir hayvan olmasına rağmen tavuk eti ve hindi etinin aksine kırmızı renkli bir ete sahiptir. Tadı bakımından hindi eti ile dana etinin melezinden oluşan bir tada sahiptir. 4000 yıldır Yunan ve Çin medeniyeti gibi farklı kültürler tarafından sıkça tercih edilen ördek eti B3 vitamini açısından da oldukça zengindir. Kalp hastalıklarına sebebiyet veren kötü kolesterolü (LDL) düşüren ördek etinden portakallı tarifi kendinden söz ettiriyor. İlk bakışta zor gibi görünen ve dillerden dile dolaşan portakallı ördeğin tarifini şeflerden aldık. Kıvamı adeta "löp et" olan portakallı ördeğin püf noktalarına dair tüm detaylar bugünkü haberimizde.

Ördek eti en kolay nasıl pişirilir? Ördek eti pişirmenin püf noktaları! Portakallı ördek tarifiİLİŞKİLİ HABERÖrdek eti en kolay nasıl pişirilir? Ördek eti pişirmenin püf noktaları! Portakallı ördek tarifi

PORTAKALLI ÖRDEK TARİFİ:

MALZEMELER

2 kilogram ağırlığında bir ördek
2 adet portakal
2 çorba kaşığı margarin
4 adet küp kesme şeker
1 çay kaşığı patates unu
1 çorba kaşığı portakal aroması
1 çorba kaşığı portakal marmeladı

YAPILIŞI

Öncelikle tencerenin içerisine margarini koyup, güzelce kızdırın.

Daha sonra içerisine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun.

Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın.

Bu sırada portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın.

İkinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. 

Ördek etinin faydaları nelerdir? Ördek eti hangi hastalıklara iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERÖrdek etinin faydaları nelerdir? Ördek eti hangi hastalıklara iyi gelir?

Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getirdiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal aromasını ilave edin.

Porsiyonlara böldüğünüz ördeği, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini koyup sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0