Ördek eti en kolay nasıl pişirilir? Ördek eti pişirmenin püf noktaları! Portakallı ördek tarifi

B3 vitamini açısından da oldukça zengin olan ördek eti günümüzde çok seveni bulunmaktadır. Kalp hastalıklarına sebebiyet veren kötü kolesterolü (LDL) düşüren ördek etini evde de kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kalabalık misafirlerin geldiği zamanlarda yapabileceğiniz portakallı ördek tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Ördek, kümes hayvanları arasında değerlendirilir. Bilindiği üzere kümes hayvanları beyaz bir ete sahiptir. Fakat ördek, bu bakımdan diğer kümes hayvanlarından ayrılır. Ördek eti, kırmızı bir ettir. Tat bakımından ise, hindi etini andırmaktadır. Ördek eti yapımı ve ördek yemeği tarifi farklı lezzetler arasında yer alıyor. Özellikle en leziz tariflerden olan portakallı ördek Fransız mutfağından sofralarımıza geliyor. Pişince tıpkı dana eti gibi açık kahverengi rengine sahip olan ördek eti kümes hayvanlarının aksine aromatik ve baharatlı tatlara da uygundur. Lezzetli bir et olan ördek eti, birçok farklı yemek tarifine malzeme olabilir. Ancak bunlar arasında portakallı ördek oldukça ünlü olan bir tariftir. Ördek etini pişirmeden önce çeşitli soslarla marine etmek lezzetini arttırır. Özellikle portakallı ördek için, eti portakal sosuyla marine etmek, lezzetin sırrıdır.

Ördek etinin faydaları nelerdir? Ördek eti hangi hastalıklara iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERÖrdek etinin faydaları nelerdir? Ördek eti hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Ördek etini pişirmede en önemli püf nokta marinesidir. Bunun için, derisi soyulup güzelce temizlenmesi, içi ve dışının iyice tuzlanması gerekir.
  • Marinesi için; bir kap içerisinde rendelenmiş soğan, soya sosu ve sirke karıştırılır. Bu karışım, tuzlanmış ördeğin her yerini kaplayacak şekilde sürülür. En az 1 saat bu şekilde dinlendirilir.
  • Ördekler bataklıklarda da yaşayabildiğinden pişirirken bir çeşit koku yayabilir. Bu kokunun, etin pişirilmeden önce sirkeli suda bekletilmesiyle giderilmesi mümkündür.

 

PORTAKALLI ÖRDEK TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet bütün ördek
3 adet portakal
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı bal
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Ördeği güzelce temizleyin, içini yıkayıp kağıt havluyla kurulayın.

Salçaya biraz tuz ekleyip karıştırdıktan sonra ördeğin üzerine masaj yaparak yayın.

Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırıp ördeğin her tarafını 4-5 dakika kadar kızartın.

Kızaran ördeğin derisine bıçakla çizikler atın.

Tencereye ördeğin üzerini geçecek kadar su ekleyin.

1 adet portakalın suyunu sıkıp tencereye ilave edin.

Meşhur portakallı ördek nasıl yapılır? Evde portakallı ördek tarifiİLİŞKİLİ HABERMeşhur portakallı ördek nasıl yapılır? Evde portakallı ördek tarifi

Tuz, kişniş ve defne yaprağını da ekleyip kapalı kapalı halde etleri yumuşayana kadar 1 saat civarında pişirin.

Pişen ördeği fırın tepsisine alın.

Kalan portakalların suyunu sıkın.

İçine balı ve ördeğin haşlama suyundan 1 kepçe kadarını ilave edip sos kıvamına getirin.

Sosu tepsiye aldığınız ördeğin üzerine güzelce gezdirin.

Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ördeği fırına verin.

Derisi kızardıktan sonra çıkarıp dilimleyerek sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0