Evde bardakta mısır nasıl yapılır? Bardakta mısır yapmanın püf noktası

Sokakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bardak mısırı evde yapmaya ne dersiniz? Oldukça pratik olan ve kolaylığıyla damaklarda enfes lezzet bırakan bardak mısır tarifini sizler için hazırladık. Hadi gelin bardak mısırın püf noktalarını ve nasıl yapıldığını inceleyelim.

Güney Kore insanının sağlıklı olduğu hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Abur cubur tüketiminde en alt sıralarda yer alan Koreliler bu ihtiyaçlarını doğal yollarla gideriyorlar. Bunlardan biride mısırdır. Kahvaltıdan önce mısır tanelerini kaynatıp bir bardak olarak hem suyu hem taneleri tüketen Koreliler, metabolizmayı hızlandırdığı yönünde açıklamalarda bulunuyor.

Haşlanmış mısır, günümüze en severek tüketilen sokak lezzetlerinin başında geliyor.  AVM'lerde, alışveriş caddelerinde adım başı görebileceğiniz bardakta mısır, kokusuyla bile mest etmeye yetiyor. Caddenin başından gelen kokusuyla iştah açan bardakta mısır tereyağı ve soslarla buluşmasıyla vazgeçilmez bir hale dönüşüyor. Sizler için hazırladığımız muhteşem tadı ile bardak mısır yapımı haberimizin detaylarında.

En kolay haşlanmış mısır nasıl yapılır? Haşlanmış mısır ayıklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay haşlanmış mısır nasıl yapılır? Haşlanmış mısır ayıklama yöntemleri

Bardak mısır yapmanın püf noktaları

Bardak mısır yapmanın püf noktaları

Haşlanmış mısır konservesi evde nasıl yapılır? En kolay mısır konserve tarifiİLİŞKİLİ HABERHaşlanmış mısır konservesi evde nasıl yapılır? En kolay mısır konserve tarifi

BARDAKTA MISIR TARİFİ:

MALZEMELER

2 kutu mısır konservesi
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon
1 çay kaşığı sarımsak tozu (Tercihe göre)

Evde bardak mısır nasıl yapılır

Evde bardak mısır nasıl yapılır

YAPILIŞI

Küçük bir tencereye, 3 bardak su koyup kaynatalım. Üzerine koyacağımız kegire konserve mısırları dökerek 10-15 dakika arasında su buharında ısıtalım. 

Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım. 

Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim. 

Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 

İsterseniz üzerine ketçap ve mayonez ekleyebilirsiniz...

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0