En kolay mısır konserve tarifi! Haşlanmış mısır konservesi evde nasıl yapılır?

Haşlanmış mısırı sevmeyen yoktur. 7'den 70'e herkesin bayılarak tükettiği mısırı kış ayı için saklamaya ne dersiniz? Oldukça kolay ve pratik olan konserve mısır yöntemi, haşlanmış mısırların konserveye doldurulmasıyla oluyor. Peki Haşlanmış mısır konservesi evde nasıl yapılır?

Tamamı Türkiye topraklarında yetişen tatlı mısırlardan üretilen konserve mısırlar, tadıyla herkesin sevdiği yiyecekler arasında. Salatalara, tuzlu tariflere çok yakışan haşlanmış mısırı dışarıdan almak yerine evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Mısırı alırken orta sarılıkta, bir tanesini iki parmağınızın arasına alınca kolaylıkla ezilip içerisinden hafif süt çıkanlardan seçerseniz lezzetli bir konserve yapabilirsiniz. Açıldıktan sonra çok kısa bir sürede tüketilmesi gereken, aksi halde hemen bozulan mısır konservesini sağlıklı koşullarda yapmak isteyenlere özel tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Mısır nasıl saklanır? En kolay mısır saklama yöntemleri!  Kışlık mısır hazırlamaİLİŞKİLİ HABERMısır nasıl saklanır? En kolay mısır saklama yöntemleri! Kışlık mısır hazırlama

MISIR KONSERVESİ TARİFİ:

MALZEMELER

Taze mısır
Şeker
Tuz
Kaynar su

YAPILIŞI

Mısırları bütün halde tuzlu suda haşlayın.

Ocaktan alın elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince resimde görüldüğü çatalla mısırların en dip kısmından çatalı ileri doğru itin ve çatalı hafifçe yukarı kaldırıp mısırları koçağından ayırın.

Sıcak suyla yıkayıp suyunu iyice süzün.

Yıkadığınız mısırları kavanozlara doldurun üzerine 2 çay kaşığı silme toz şeker 1 çay kaşığı silme tuz koyun üzerine kaynar suyu doldurun yeni kapakla kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

En kolay haşlanmış mısır nasıl yapılır? Haşlanmış mısır ayıklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay haşlanmış mısır nasıl yapılır? Haşlanmış mısır ayıklama yöntemleri

Bir tencereye su koyup kaynatın kaynayan suyun  içine mısır konservelerini koyun 20 dakika kaynatın ocaktan alın ters çevirin eğer kavanozun kapağından su sızıntısı varsa mısır konservesi bozulabilir bu yüzden sağlam kapak kullandığınızdan emin olun.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0