Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmekle yapılan yemek tarifleri

Eve alınan ekmekler, bazen fazla alındığı için ya da yenilmediğinden bayatlayabilir. Bu durumda kesinlikle ekmekleri çöpe atmamalı, bayat ekmeklerinizi farklı yemek tarifleriyle değerlendirmelisiniz. Peki bayat ekmekler nasıl değerlendirilir? Bayat ekmekle hangi yemekler yapılıyor? İşte tüm detaylar haberimizde.

Temek besin ihtiyaçlarımızın başında ekmek yer alıyor. Ülkemizde de çok fazla tüketilen ekmek bazen yiyebileceğinizden fazla alınıyor. Eğer fazla gelen ekmekleri atmak istemiyorsanız size vereceğimiz tavsiyelerle onları tekrar yenilebilir hale getirebilirsiniz. Bayat ekmekleri kullanarak köfte bile yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Tadı da kıvamı da muhteşem olacak bu tarifleri normal zamanda da pişirmek isteyeceksiniz. Bu şekilde ekmeklerin çöpe atılmasını engelleyerek israfın da önüne geçmiş olacaksınız. Çocuklarınıza da bu şekilde israfın nasıl olduğunu anlatabilirsiniz. Gelin şimdi birlikte bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz lezzetleri hazırlayalım:

  • 1- GALETA UNU 

Bayat ekmeklerinizi dilimleyip fırında kurutun, daha sonra mutfak robotundan geçirin. Böylelikle galeta unu hazırlamış olacaksınız. Hazırladığınız galeta ununu köftelerde ve böreklerde kullanabileceğiniz gibi paketleyip buzlukta da saklayabilirsiniz.

  • 2. KRUTON 

Bayat ekmeklerinizi önce küp küp kesin. Ardından üzerine zeytinyağı ve  baharat ekleyerek  fırında pişirin.  Çorbalarınızın yanında afiyetle tüketin.

  • 3. KAHVALTILIK PEYNİRLİ EKMEK 

Yumurta, peynir ve doğranmış biberi karıştırıp dilimlenmiş ekmekler üzerine sürün ardından fırına verin. Peynirler eriyip kızardığında servis edin.

  • 4. YUMURTALI EKMEK KIZARTMASI 

Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için sabah kahvaltılarında lezzetli yumurtalı ekmekler yapabilirsiniz. Bunun için; 3 yumurta , 1/4 su bardağı süt, tuz ve baharatları derin bir kabın içinde karıştırın . Dilimlenmiş ekmekleri bu karışıma batırın kızgın yağda kızartın.

  • 5. TİRİT 

Bayat ekmek dilimlerini bir kaba yerleştirin. Doğranmış soğanı tuz ile iyice ezip tepsideki ekmek dilimlerin üzerine koyun. Daha sonra üzerine haşlanmış et suyunu dökün. Daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. 

  • 6. BAYAT EKMEK KÖFTESİ 

Bayat ekmeği değerlendirmenin en kolay yollarından biri ise bayat ekmek köftesi yapmaktır. Bayat ekmeği ıslatın; elinizle sıkın ve suyunu süzdükten sonra bir kaba alın. 100 gr. kıyma, 1 baş soğan rendesi, kimyon, köfte baharı, tuz ile yoğurup köfte şeklinde parçalara ayırın. Köfteler kızgın yağda kızartın. Ardından servis edin.

Afiyet olsun...

En kolay balkabağı mücveri nasıl yapılır? Balkabağından mücver tarifi

İLİŞKİLİ HABER

En kolay balkabağı mücveri nasıl yapılır? Balkabağından mücver tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0