En kolay balkabağı mücveri nasıl yapılır? Balkabağından mücver tarifi

Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler bal kabağı mücveri tarifi yapıyor. Hal böyle iken en çok aratılan kelimelerde 'balkabağı mücveri nasıl yapılır' var. Yasemin.com ekibi olarak sizlere balkabağı mücveri nasıl yapılır sorusunun yanıtını araştırdık.

Kış mevsiminin en faydalı besinlerinden biri olan balkabağı beta-karoten, C, K, E vitamini, magnezyum, fosfor ve demir kaynağı olan bal kabağının sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra, kilo vermeye yardımcı olan besinler arasında olan balkabağından birbirinden lezzetli tarifler yapabilirsiniz. Kışın en lezzetlilerinden olan bal kabağı ile sadece klasik tatlısının yanı sıra farklı tarifler de denemek istiyorsanız haydi mutfağa. Biz denedik çok beğendik şimdi sıra sizde. Balkabağından mücver tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

  • Bal kabağı dilimini yeşil kısmını da alacak şekilde kabuklarını temizlemeye dikkat edin.

 

Karnabahar mücveri nasıl yapılır? En kolay karnabahar mücveri tarifiİLİŞKİLİ HABERKarnabahar mücveri nasıl yapılır? En kolay karnabahar mücveri tarifi

BALKABAĞINDAN MÜCVER TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram temizlenip dilimlenmiş bal kabağı
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
Bir avuç kıyılmış maydanoz
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Kabaksız en kolay mücver tarifi! Öcce nerenin ve nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKabaksız en kolay mücver tarifi! Öcce nerenin ve nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Bal kabağını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

İçine yumurta, un, baharatlar, tuz ve maydanozu ekleyip karıştırın.

Geniş bir tavada tavanın dibini kaplayacak kadar yağ kızdırın.

Mücver karışımını kızgın yağa kaşık kaşık koyup arkalı önlü kızartın.

Afiyet olsun...

Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmekle yapılan yemek tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmekle yapılan yemek tarifleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0