Tek atımlık en kolay tatlı tarifleri! Minik lokmalık tatlı yapımı

Çay ve kahvenin yanında yiyebileceğiniz kolay ve çabuk tüketilen tatlılar yapmak ister misiniz? Küçücük lezzetler tüm gününüze lezzet katabilir. Sizler için verdiğiniz kısa molalarda çay ya da kahvenizin yanında yiyebileceğiniz küçük atıştırmalıkları araştırdık. Mutfak şeflerinin mutlaka her daim kavanozda bulundurduğu bu tarifleri ev halkı da çok sevecek.

Uzun sure bayatlamayan, kıyır kıyır lezzetleriyle enfes tarifler Türk mutfağında şık yapılıyor aynı zamanda çay saatlerinin de vazgeçilmezidir. Kıvamı, damaklarda iz bırakan tadı ile çok beğeneceğiniz bu tarifler arasından tek atımlık olanları seçtik. Çayın veya kahvenin yanında servis edebileceğiniz birbirinden enfes birbirinden lezzetli tarifler bugünkü yazımızda. Hem tatları güzel olan bu tarifler aynı zamanda yapımı da çok kolay. Mutfak tezgahının üzerinde duran servisliğin üzerinde yerini alacak olan bu tarifleri en çok da çocuklar beğenecek. Püf noktalarına ve tekniklere adım adım uyarak yaptığınızda çok güzel olacak.

Lokumlu kurabiye nasıl yapılır? Evde kolay lokumlu kurabiye tarifiİLİŞKİLİ HABERLokumlu kurabiye nasıl yapılır? Evde kolay lokumlu kurabiye tarifi

  • SARAY HELVASI TARİFİ 

saray helvası

saray helvası

MALZEMELER

6 su bardağı un 
2 su bardağı pudra şekeri
250 gram tereyağı

Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Unu yapışmaz bir tavanın içinde yarım saat kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan unu, dinlenmesi için 15 dakika bekletin. Dinlenen unun içine pudra şekerini ekleyerek bir süre karıştırın. Bir sos tavasının içinde tereyağını eritin ve un-pudra şekeri karışımının içine dökerek malzemelerin iyice harmanlamasını sağlayın. Karışımın iyice özdeşleşmesi için elinizle yoğurun. Helvayı biraz kalın olacak şekilde bir kabın içine elinizle bastırarak koyun. Bu işlemin ardından helvayı kesin ve pudra şekeri ile servis edin. 

Evde çikolop nasıl yapılır? En kolay çikilop tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde çikolop nasıl yapılır? En kolay çikilop tarifi

  • ÇEKME HELVA TARİFİ 

çekme helva

çekme helva

MALZEMELER

1 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı

YAPILIŞI

Unu tavanın içinde kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra içine pudra şekeri ekleyerek elinizle yoğurun. Daha sonra yağı eritin ve karışımın içine dökerek bir süre daha yoğurun. Helvayı, cam tepsinin içine alın 2 saat buzdolabında bekletin. Soğuyan helvayı dilimler halinde keserek servis edin. 

En kolay cocostar kurabiye nasıl yapılır? Cocostar kurabiyenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay cocostar kurabiye nasıl yapılır? Cocostar kurabiyenin püf noktaları

  • BADEM EZMESİ

badem ezmesi

badem ezmesi

MALZEMELER

500 gram badem
500 gram pudra şekeri
1 adet yumurta

YAPILIŞI

Bademleri kaynar suda 3-4 dakika bekletin.

Kabukları yumuşayan bademleri soyun.

Daha sonra mutfak robotuna pudra şekeri ve yumurtayı ekleyerek macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

Macun kıvamına gelen ezmeyi dilediğiniz kalıba koyup şekil verin.

Daha sonra keserek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0